Yleisimmät WhatsApp-kysymykset, osa 5

Ei voi olla totta, tää on jo viides setti yleisimpiä WhatsApp-kysymyksiä. No mikäs siinä, kun kysymyksiä tulee ja vastauksia löytyy. Enemmän olisin huolissani, jos vastauksia ei löytyiskään… 😉

Miten saan palautettua poistetut WhatsApp-viestini?

WhatsApp ottaa varmuuskopiot viesteistä yleensä neljän aikaan yöllä. Jos viesti saapui vaikka tänä aamuna ja poistit sen tänään illalla, sitä ei ole missään varmuuskopiossa etkä voi tuota viestiä palauttaa. Viestin pitää olla olemassa puhelimessa yön yli, jotta se on varmuuskopioitu.

Miten palautan viikko sitten poistetut WhatsApp-viestini?

Yleensä et mitenkään, koska WhatsApp ottaa varmuuskopiot nykytilanteesta öisin ja tallessa on vain uusin varmuuskopio. Jos jotain syystä olet sattumoisin kopioinut varmuuskopion talteen jonnekin muualle, silloin voit palauttaa viestit. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Androidilla olet kopioinut WhatsApp-kansion jonnekin toisaalle talteen ja iPhonella olet ottanut varmuuskopion iTunesin kautta laittamalla puhelimen piuhalla kiinni tietokoneeseen.

Vaihdan puhelinta Androidista toiseen, miten palautan viestini?

 • Laita vanha puhelimesi piuhalla kiinni tietokoneeseen
 • Kopioi puhelimen muistista WhatsApp-kansio talteen tietokoneelle
 • Asenna uudelle puhelimelle WhatsApp, mutta älä käynnistä sitä vielä
 • Laita uusi puhelin piuhalla kiinni tietokoneeseen
 • Kopioi WhatsApp-kansio uudelle puhelimelle tietokoneelta
 • Käynnistä WhatsApp uudella puhelimella
 • Rekisteröi WhatsApp uudella puhelimella normaalisti
 • Kun WhatsApp löytää varmuuskopiot ja kysyy, palautetaanko, vastaa myöntävästi
 • (Rukoile. Oikeesti.)
 • Jos kaikki meni hyvin, viestit palautuivat ja homma jatkuu

Toim.huom. Varmuuskopioita voi yrittää siirtää myös muistikortilla puhelimesta toiseen, mutta itse olen kyseistä toimenpidettä kokeillut tällä hetkellä kuusi kertaa ja yhtä monta kertaa se on epäonnistunut. Em. tietokoneen kautta siirrolla kokeiluja on takana vasta kaksi, mutta onnistumisprosentti on huikeat 100!

Toim.huom., part deux: Androidiin on saatu tehtyä pilveen varmistaminen, jota lisää täällä: https://www.aaltokone.com/2015/04/pilvivarmistukset-tuli-android-whatsappiin/.

Vaihdan puhelinta iPhonesta toiseen iPhoneen, miten palautan viestini?

Kirjaudut vain iCloudiin AppleID:lläsi ja varmuuskopioiden pitäisi valua pilven reunalta puhelimeesi. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että WhatsAppin varmuuskopiointia iCloudiin ei ole otettu pois päältä.

Vaihdan puhelinta kokonaan toisen järjestelmän puhelimeen, miten palautan viestini?

Eli jos vaihdat puhelinta esim. iPhonesta Androidiin tai Androidista Windows-puhelimeen jne., et saa viestejäsi siirrettyä uuteen puhelimeen millään. WhatsApp-viestejä voi siirtää puhelimesta toiseen tällä hetkellä ainoastaan samaa käyttöjärjestelmää käyttävien puhelimien välillä eli Androidista Androidiin siirryttäessä, iPhonesta iPhoneen siirryttäessä ja Windows-puhelimesta Windows-puhelimeen siirryttäessä. Yksi keino kuitenkin on, että lähetät viestiketjun sisällön itsellesi sähköpostitse. Tämä löytyy asetuksista ja siellä kysytään, mihin osoitteeseen viestit lähetetään. Viestit eivät sisällä kuvia, videoita, ääniviestejä tai mitään muutakaan ”hienoa”, ainoastaan tekstit.

Yritin Lumiallani lähettää keskustelua sähköpostilla, mutta en saa kuin ensimmäiset 500 viestiä. Miksi?

WhatsApp lupailee, että sähköpostittavien viestien maksimimäärä on 10 000 viestissä, mutta on tullut vastaan tapauksia, joissa puhelimen tehot loppuvat kesken sähköpostia koostettaessa. Yksi ratkaisu tähän on poistaa viestejä sitä mukaa, kun ne on lähetetty, mutta säätämiseksihän se helposti menee.

WhatsApp ei löydä iPhonellani yhtäkään yhteystietoa! Miksi?!?!?

WhatsAppilla ei välttämättä ole lupaa kurkkia yhteystietojasi. Sovellukset, jotka haluavat pääsyn yhteystietoihin, joutuvat pyytämään käyttäjältä siihen lupaa ja jos tuossa kohtaa ei lupaa anna, ei sovellus yhteystietoihin myöskään pääse.

Kaverini asuu ulkomailla enkä pysty lähettämään hänelle WhatsApp-viestiä. Facebookin viestit toimivat kuitenkin.

Tarkista, että hänen puhelinnumeronsa on tallennettu kännykkäsi yhteystietoihin oikein. Numeron pitää olla kansainvälisessä muodossa eli litania alkaa plus-merkillä. Suomalaiset kännynumerot alkavat +358, koska tuo 358 on Suomen maakoodi. Ja sitten vielä lisäksi kannattaa ottaa kaikki välilyönnit ja -viivat pois sieltä numerosta.

Voiko olla mahdollista, että juuri saamani WhatsApp-viesti on lähetetty jo useita tunteja sitten?

Kyllä se on mahdollista. WhatsApp ei ole reaaliaikainen palvelu ja joskus kuuluvuus- ja tietoverkko-ongelmat sekä -ruuhkat viivästyttävät viestien perillemenoa. Varsinkin kuvien ja videoiden lähettäminen ja vastaanottaminen voi kestää useammankin tovin esim. heikossa kuuluvuudessa. Kesäfestarit yms. massakokoontumiset saavat yleensä lähialueen kännyverkot lujille ja datayhteydet ruuhkautuvat ensimmäisinä. Se näkyy myös WhatsAppin käytössä.

Miksen voi lähettää Lumiallani kuin muutaman sekunnin mittaisia videoita?

WhatsAppin WindowsPhone-versiossa on lähetettävien videoiden maksimikoko 16 megatavua ja jos videon koko on isompi, lähetetään videosta vain alkuosa. Tiedostokoon rajoitusta et voi ohittaa, koska se on WhatsAppiin sisäänrakennettu ominaisuus.

Kameran asetuksissa voit muuttaa kuvattavan videokuvan tarkkuutta ja lopputuloksena tuohon 16 megaan mahtuu heikommalla laadulla pidempi video. Lumian kamerasovelluksessa voit kuvata esim. hd-kuvaa (720p) ja ainakin omassa Lumiassa se löytyy kamerasta alaoikealta kolmen pisteen takaa > videoasetukset > videotila > 720p. On siellä muitakin vaihtoehtoja, joten kannattaa kokeilla.

Miten jaan esim. Youtube-linkin WhatsAppissa Androidilla?

Tähän on parikin eri tapaa. Androidissa yleisin on jakonapin käyttäminen sovelluksessa.

Otetaas esimerkiksi Youtube. Kun toistat videota, jonka haluat jakaa, napauta videota ja valitse yläoikealta jakonappi. Se näyttää kyljellään olevalta v-kirjaimelta, jossa on kolme palloa päissä ja taitekohdassa.

Sulle aukeaa luettelo kaikista asennetuista sovelluksista, joihin videon linkin voi jakaa ja mukana on myös WhatsApp. Kun valitset WhatsAppin listalta, pääset valitsemaan, mihin keskusteluun linkin laitat. Youtubenkin kanssa on se ongelma, että sinne lähtee sitten sellainen valmis viesti heti tyyliin ”Katso video WhatsAppin profiilikuvan vaihtaminen – https://blaapatiblaa” etkä pääse sitä muuttamaan.

Toinen vaihtoehto on valita jakonapin listalta ”kopioi leikepöydälle”, jonka jälkeet voit avata WhatsAppista halutun keskustelun ja liittää linkin suoraan viestiin. Tällä tavalla saat tehtyä sellaisen viestin, jonka haluat.

Miten poistan WhatsAppin Lumiastani?

Samalla tavoin kuin muutkin sovellukset: aloitusnäytössä pyyhkäise ruudun oikeasta laidasta vasemmalle ja saat eteesi kaikki puhelimeesi asennetut sovellukset. Etsi WhatsApp, paina sitä muutama sekunti sormella ja valitse poista. Varmista vielä poisto ja se oli siinä.

Miten saan estettyä, ettei Androidin Galleria-sovellus näytä WhatsAppiin saapuneita kuviani?

Et oikein millään. Androidin Galleria-sovellus näyttää kaikki kansiot, joista se havaitsee kuvia tai videoita. WhatsAppilla on oma kansionsa, johon viestien kuvat ja videot tallennetaan ja Galleria-sovellus näyttää kansion sisällön automaattisesti.

Poistin WhatsAppin puhelimestani, mutta kaverini puhelimella näkyy edelleen, että minulla olisi WhatsApp käytössä?

WhatsAppin poistaminen puhelimesta ei poista puhelinnumeroon liitettyä tiliä. Jos tilin haluaa poistaa, se löytyy WhatsAppin asetuksista. Ja tässä tapauksessahan se tarkoittaa sitä, että WhatsApp pitäisi ensin asentaa ja rekisteröidä uudelleen, käydä asetuksista poistamassa tili ja sitten poistaa vielä WhatsApp.

Vaihdan kännynumeroa, mutta laite pysyy samana. Mitä mun pitäis tehdä?

Liittymän vaihto tehdään uudella liittymällä eli ota uusi liittymä käyttöön ja rekisteröi se WhatsAppissa. Androidissa edetään seuraavaksi näin: Asetukset > Tili > Vaihda numero > Seuraava. Sitten vain vanha numero ylempään ja uusi numero alempaan kohtaan ja Valmis.

Tämän jälkeen vanhaan numeroosi sisällytetyt tiedot (maksettu käyttöaika, WhatsApp-ryhmät…) siirretään sojottamaan kohti uutta numeroasi ja homma jatkuu entisenlaisena, kunhan kaverit tietää uuden numerosi.

Ostin Nokia 515-puhelimen ja siinä oli WhatsApp esiasennettuna. En kuitenkaan saa sitä toimimaan?

WhatsAppiin on voinut tulla päivitys ja se pitää ensin asentaa. Mene kännykän nettiselaimen kautta osoitteeseen http://www.whatsapp.com/s40.

 

Jahas, nämä oli tässä. Lisää saa laittaa yhteydenottolomakkeen kautta, jos vastausta ei löydy osista ykkönen, kakkonen, kolmonen tai nelonen.12 Comments

 1. Anne Nousiainen

  Joo, Moro! Jos henkilö on ”paikalla”, hän on ilmeisesti vaan systeemissä, ei sun sivulla? Vai ..kö? Välillä ”paikalla” menee sulkeisiin – mitä se tarkoittaa? Näkeekö jostain, kuka käy lukemassa sun viestejä, siis teidän lisäksi? :)))) Erottaako sen jotenkin, jos hlö on Sun sivulla vai jollain toisella?
  Varmaan on kyselty, joo.
  Pankkaahan neitille (55v) vastauksia sähköpostilla ja noppeesti, koska Nyt On Elämä kysseessä!
  ps. ei saa laittaa julukisseen jakelluun. Mutta mie kiitän jo etukätteen! <3 <3

 2. Heippa! Tällaista pohdein; jos käyn kaverin kanssa keskustelua whatsappissa ja päätän poistaa keskustelun (mutten yhteystietoja tai puhnroa) niin näkeekö kaverini että olen deletoinut keskustelumme? Tuleeko hänelle jokin ilmoitus kuten esim ryhmäkeskusteluissa tulee ilmoitus ”Sanna poistui ryhmästä”?
  Kiitti!

 3. Anne: Jos henkilö on ”paikalla” WhatsAppissa, se tarkoittaa vain sitä, että hänellä on WhatsApp auki. Onko hänellä avoinna sinun kanssasi käyty keskustelu, sitä ei voi nähdä mistään muualta kuin kurkkimalla kyseisen kaverin olan yli 😉

 4. emppu: Ei näe eikä tule ilmoitusta.

 5. Jos olen tilin tietosuoja asetuksista laittanut tilaksi ”ei kukaan” silti näyn muille kun olen ”paikalla”?

 6. elli: näin muuten on. Se on nähtävästi WhatsAppin ”ominaisuus”…

 7. miten whatsapissa saa estettyä ettei muitten lähettämät kuvat tule puhelimeeni?

 8. Onko mitenkään mahdollista saada toisesta kännykästä (S3) whatsappviestit ja ryhmät uuteen kännykkään (S4) jos se toinen on rikki? Se siis lähtee päälle, mutta näyttö on pimeänä. Vanha kännykkä ehti olla pari päivää rikki ennen kun sain uuden. Voinko saada sillä välin tulleita viestejä mistään?

 9. sussu: Tällasen julkaisin justiinsa, vastaisko se kysymykseesi: https://www.aaltokone.com/2015/01/kuvien-automaattilataus-whatsappissa/

 10. Veera: Tuossa ylempänä, kohdassa ”Vaihdan puhelinta Androidista toiseen, miten palautan viestini?” on selostettu yksi tapa, miten voit saada viestit uuteen puhelimeesi. Ongelmana siinä on se, että jos tuon ohjeen mukaan teet, menetät ne viestit, jotka uuteen puhelimeesi on tullut tällä välillä.

  WhatsAppissa ei tällä hetkellä ole näppärää tapaa yhdistää varmuuskopiota nykyiseen, käytössä olevaan WhatsAppin keskusteluihin. Valitettavasti.

 11. Juha Knuutila

  Moro,

  ”Pitääkö WhatsApp poistaa vanhasta puhelimesta ensin ennen kuin sen voi asentaa uuteen puhelimeen?”

  Tähän voisi kyllä lisätä maininnan, että vanhaan puhelimeen jää jäljelle siihen astinen keskusteluhistoria.


  Oma kyssäri olisi sellainen, että pystyykö joku ulkopuolinen etsimään yhteystietoni, jos olen liittynyt whatsappiin. Eli jos asennan whatsapin ja sinne menee mun puhelinnumero ja nimi ”Matti Meikäläinen”, niin pystyykö jouku hakemaan tuolla ”Meikäläinen” hakusanalla minun puhelinnumeron?

 12. Juha: Hyvä huomio, laitoin lisäyksen artikkeliin. Vastauksena kysymykseesi on, että ei. WhatsAppilla ei ole yleistä käyttäjähakemistoa tms. hakua, jolla käyttäjän voi löytää puhelinnumeron tai nimen perusteella. WhatsAppilla voit lähettää viestejä suoraan ainoastaan sellaisille henkilöille, joiden WhatsAppiin rekisteröity puhelinnumero on puhelimesi yhteystietoihin tallennettuna eikä henkilö ole estänyt sinua. Ryhmien kautta voit lähettää viestejä sellaisillekin, joiden numeroa sinulla ei ole tallennettuna puhelimeesi, mutta kyseisten henkilöiden pitää tällöin olla ryhmän jäseniä.