Yleisimmät WhatsApp-kysymykset, osa 3

whatsapp_logoTsekkaa täältä osa 1 ja osa 2.

Jatketaan yleisimpien WhatsApp-kysymysten läpikäyntiä. Kyllähän näitä riittää.

Miten mykistän ryhmäkeskustelun?

Jos ryhmäkeskustelu alkaa häiritsemään, sen voi mykistää. Mykistäminen tapahtuu näin:

  • Android: Avaa ryhmäkeskustelu > yläoikealta ne kolme pistettä > Vaimenna > valitse, kuinka pitkäksi ajaksi keskustelu vaimennetaan
  • iPhone: Avaa ryhmäkeskustelu > napauta ylhäältä ryhmän nimeä > Mykistä > valitse, kuinka pitkäksi ajaksi keskustelu vaimennetaan
  • WindowsPhone: Avaa ryhmäkeskustelu > alaoikealta kolme pistettä > Ryhmän tiedot > Mykistä > valitse, kuinka pitkäksi ajaksi keskustelu vaimennetaan

Voinko käyttää WhatsAppia tietokoneella?

Periaatteessa kyllä, mutta se vaatii roppakaupalla nörtähtävää nikkarointia.

Voinko käyttää WhatsAppia usealla kännykällä samanaikaisesti?

Et. WhatsApp voi olla aktiivinen vain yhdessä kännykässä kerrallaan.

Voinko käyttää WhatsAppia eri kännykällä kuin missä WhatsAppiin liitetty liittymäni on?

Eli sulla on kaksi kännykkää, joilla molemmilla on oma numeronsa. Toiseen numeroon on liitetty WhatsApp-tilisi, mutta haluat käyttää WhatsAppia sillä toisella puhelimella? Kyllähän se onnistuu. Tarvitset molemmat puhelimet samaan aikaan käyttöösi ja asennat WhatsAppin haluamaasi puhelimeen. Kun käynnistät WhatsAppin, annat sen toisessa puhelimessa olevan puhelinnumeron. Kun laitat vahvistuksen menemään, toiseen puhelimeen tulee vahvistusviesti. Avaa vahvistusviesti ja laita sieltä löytyvä koodi WhatsAppiin. Tadaa, WhatsApp on asennettu haluamaasi puhelimeen toisen puhelimen numerolla.

Onko WhatsApp turvallinen?

WhatsAppista on löytynyt aiemmin tietoturva-aukkoja, mutta niitä on korjattu kohtuullisen nopeasti. Tietoturvasta huolissaan ovat kyllä viime aikoina siirtyneet käyttämään Telegramia, josta enemmän juttua täällä.

Voinko jotenkin lukea WhatsApp-viestin ilman, että viimeisin paikallaoloaikani päivittyy?

Haluat siis lukea sinulle tulleen viestin ja samalla varmistaa, että muille WhatsAppin käyttäjille ja varsinkaan sille viestin lähettäjälle ei näy, että sinulla on ollut WhatsApp auki. Kyllä tämäkin onnistuu – laitat vain kännykkäsi lentotilaan ennen WhatsAppin avaamista. Lentotila on se tila, joka katkaisee kaikki yhteydet kännykästäsi ja sellainen löytyy niin Androideista, iPhonesta kuin WindowsPhoneistakin.

Tosin lyhyet viestit voit lukea Androideilla ja iPhonella ilman lentotilaakin. Voit vetää näytön yläreunasta ilmoituskeskuksen alas ja nähdä lyhyet WhatsApp-viestit siinä suoraan. iPhoneilla pitää tosin olla näyttö jo päällä ja lukitus pois päältä, jotta tämä toimii, mutta sitten taas toisaalta iPhonet voivat näyttää viestin suoraan lukitusnäytössäkin.

Mitä tapahtuu, jos poistun perustamastani ryhmäkeskustelusta?

Jos ryhmäkeskusteluun jää vielä jäseniä, ryhmä jatkaa keskusteluaan ilman sinua. Sinä olet kuitenkin ollut ryhmän perustajana ryhmäkeskustelun ylläpitäjä ja joku jäljellejäävistä arvotaan seuraavaksi ylläpitäjäksi.

Jahas, kysymyksiä tuntuu piisaavan ja toivottavasti saan vastauksiakin kaivettua lisää…2 Comments

  1. Miksen pysty ladata Whatsappia lumia 900:ni vaikka kaikki hommat on kunnossa? Tulee vain ilmoitus ”tämä sovellus ei ole saatavilla puhelimellesi”

  2. Essi, erittäin hyvä kysymys ja vastaus on kirjoitettu toivottavasti mahdollisimman montaa auttavaksi: https://www.aaltokone.com/2014/05/whatsappin-katoamistemppu-windows-puhelimilla.