Sinisiä väkäsiä WhatsAppissa?

whatsapp-luettuWhatsAppiin ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa kauan jo odotettu ominaisuus. Siitä vaan ei pahemmin tiedotettu eikä kaikki ole uudistuksesta välttämättä tietoisia, vaikka ääneen on ihmeteltykin, miksi WhatsAppin lähetysväkäset viestien nurkassa ovatkin nyt (ainakin Androidissa) siniset.

No miks ne on siniset?

Aiemmin noista väkäsistä näki kaksi asiaa: viesti on lähtenyt kännyltäsi WhatsAppin palvelimille (yksi väkänen) ja viesti on toimitettu WhatsAppin palvelimilta vastaanottajalle (kaksi väkästä).

Siihen tuli nyt myös kolmas juttu eli kun väkäset ovat vaihtaneet väriä, vastaanottaja on avannut viestin.

Ei voi olla totta!

On se. Niin hienolta kuin se kuulostaakin, se on silti totta. Ei sitä kauaa olla odoteltukaan.

Mitäs jos viestin lähettää ryhmälle?

Samalla kaavalla edetään eli

  • yksi harmaa väkänen merkkaa viestin saapumista WhatsAppin palvelimille
  • kaksi harmaata väkästä kertoo viestin saavuttaneen kaikki kyseisen ryhmän jäsenet
  • kaksi sinistä väkästä merkkaavat, että kaikki koyseisen ryhmän jäsenet ovat avanneet viestin

Saako tämän jollain tapaa pois päältä?

Tulevissa versioissa on mahdollista ottaa pois päältä tämä ominaisuus eli lähettäjä ei näe, oletko avannut viestin vai ei. Tässä on kuitenkin vaihtokauppa puolin ja toisin eli myöskään sinä et tällöin voi nähdä keneltäkään, ovatko he avanneet viestisi.

Ainakaan vielä kirjoitushetkellä ei mulle itselleni ollut WhatsApp päivittynyt sellaiseen versioon, jossa tuon voisi estää, mutta huhut kertovat, että päivitys on tulossa pikapuoliin.

Mistä mä tiedän, onko vastaanottaja lukenut viestin?

Niin, tuo uusi merkkihän kertoo vain sen, että viesti on avattu ja viestin lukeminen on sitten eri asia. Ehkä sitä viestin lukemista kannattaa kysyä siltä vastaanottajalta? 😉