Pilvivarmistukset tuli Android-WhatsAppiin

whatsapp_backup_to_google_drive-articleiPhone-käyttäjät ovat nauttineet tästä jo vuosia, mutta vasta nyt siitä on tullut totta myös Androidille: WhatsAppin keskustelut saa talteen pilvitallennustilaan ja mikä parasta – keskustelut saa pilvestä myös takaisin luuriin. Tää on niin loistava uutinen, että piti ihan testata.

Miten toi toimii?

WhatsAppin keskustelut kuvineen, videoineen ja muine mediatietoineen varmennetaan Google Driveen.

Mikäs toi Google Drive on?

Google Drive on Googlen ilmainen pilvitallennustila, joka on olemassa jokaisella, jolla on Google-tili eli esim. Gmail-sähköpostiosoite. Google Drive on vähän niin kuin Googlen versio Dropboxista.

Onko mulla Google-tiliä?

Jos sulla on android-puhelin, se pitää rekisteröidä Google-tilillä, että siihen voi asentaa sovelluksia eli hyvin todennäköisesti sulla on Google-tili.

No miten saan noi keskustelut varmistettua pilveen?

Ensin sulla pitää olla WhatsAppista vähintään versio 2.12.45 asennettuna, jotta varmuuskopiojuttu on edes olemassa luuriisi asennetussa WhatsAppissa. Sitten kun tarpeeksi uusi versio on päivittynyt luuriisi, varmuuskopiointi pitää vielä laittaa päälle, koska oletuksena se ei ole päällä.

Mulla ei oo tota?

Sitten joudut odottamaan, että se päivittyy puhelimeesi. Kokeilunhaluisemmat voivat ladata asennuspaketin osoitteesta http://www.apkmirror.com/apk/whatsapp-inc/whatsapp/whatsapp-2-12-45-android-apk-download/, mutta omalla vastuulla.

Nyt mulla on se, mitä teen?

Mene valikkoon > Asetukset > Keskustelun asetukset > Keskustelun varmuuskopio ja sitten laitetaan asetuksia kohdilleen oman maun mukaan:

  • Backup frequency: kuinka usein varmuuskopio otetaan (ei ikinä, päivittäin, viikoittain, kuukausittain)
    whatsapp_backup_to_google_drive-frequency
  • Account: mille Google-tilille varmuuskopio tehdään. Voit valkata kaikista puhelimeesi asetetuista tileistä tai antaa uuden tilin tiedot. Valnnan jälkeen annetaan WhatsAppille lupa käyttää Google Drivea tililläsi
    whatsapp_backup_to_google_drive-accounts
  • Back up chats: millaista yhteyttä varmuuskopiointiin käytetään (kännykkä- ja wi-fi-yhteyttä tai vain wi-fi-yhteyttä)
    whatsapp_backup_to_google_drive-wifi_cellular

Entäs suomeksi?

Tosiaan, tuossa käytössäni olevassa versiossa noita kohtia ei ole vielä suomennettu, mutta kyllä ne sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin.

Ja sitkö se on siinä?

Asetukset on sitten kohdallaan, mutta eka varmuuskopio otetaan vasta seuraavana yönä siinä aamuneljän aikaan. Jos haluat ottaa varmuuskopion saman tien, voit painaa Back up now-kohtaa ja sitten WhatsApp tekee ensin varmuuskopiotiedoston puhelimen muistiin ja tämän jälkeen lähettää sen Google Driveen.

Voinko mä katsoa viestini Google Drivesta?

Et, toi varmuuskopiotiedosto ei näy siellä missään eli viestejä ei pääse lukemaan mistään.

Mitä ihmettä, toimiiko toi todella?

whatsapp_backup_to_google_drive-restoredPoistin luuristani kaikki WhatsApp-sovelluksen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen ja kun rekisteröin WhatsAppin uudelleen, se ehdotti varmuuskopion palauttamista ja palautti kaikki keskustelut paikoilleen. Toimi todella jouhevasti.

Voinko mä palauttaa mun keskustelut toiseen puhelimeen?

Kyllä, kunhan se on Android-puhelin. Androidista esim. iPhoneen tai Windows-puhelimeen ei onnistu.