Yleisimmät WhatsApp-kysymykset, osa 8

whatsapp-logo_kysymysKahdeksatta osaa viedään ja yhdeksäskin osa muotoutuu kovaa vauhtia, joten käydään läpi yleisimpiä mulle tulleita kysymyksiä WhatsAppin ei-aina-niin-selkeästä maailmasta.

Voiko ryhmäkeskustelun ylläpitäjä rajoittaa, kuka voi muuttaa ryhmän nimeä tai kuvaa?

Eip. Jos oot ryhmässä, voit muuttaa ryhmän nimeä (ts. aihetta) ja kuvaa. Se ei vaadi ylläpitäjän oikeuksia.

No mitä ne ryhmäkeskustelun ylläpitäjät sitten voi tehdä?

Ylläpitäjät voivat liittää ryhmäkeskusteluun lisää henkilöitä ja heillä on myös valta potkia porukkaa pois ryhmäkeskustelusta. Ylläpitäjät voivat myös nimittää ryhmän jäsenistä lisää ylläpitäjiä tai ottaa ylläpito-oikeudet joltain pois.

Miten mä näyn mun kaverille olevani ”paikalla” WhatsAppissa, vaikka just laitoin kännyn pois?

Mikäli et erikseen sammuta WhatsAppia tai poistu WhatsAppista, kun laitat kännyn pois, WhatsApp voi jäädä hetkeksi vielä ”tyhjäkäynnille” ja silloin se näyttää kavereillesikin, että olet vielä paikalla. Tämä siis käy ainakin silloin, jos olet WhatsAppissa ja vain laitat kännykän ruudun pois päältä sulkematta ensin WhatsAppia.

Kannattaako minun hommata pidempää ulkomailla oleskelua varten oma liittymä WhatsAppia varten?

Suosittelen, että hommaat paikallisen sim-kortin, mutta et rekisteröi WhatsAppia sille ulkomaiselle numerolle, vaan jatkat WhatsAppin käyttöä normaalisti suomalaisella numerollasi.

WhatsAppihan ei rekisteröinnin jälkeen välitä, mikä puhelinnumero juuri siinä samaisessa laitteessa on käytössä, vaan WhatsAppia kiinnostaa vain nettiyhteys. Nettiyhteyttä varten on sujuvampaa hommata paikallinen liittymä, niin ei ole viestittelyt kiinni vain siitä, milloin puhelin saadaan wlan-yhteyksien päähän. Ja Suomeen palatessasi voit vain vaihtaa kotimaisen sim-kortin kännyyn ja viestittely jatkuu saman tien. Parasta tässä on, ettei kavereille tarvitse infota numeronmuutoksista tms., koska WhatsApp toimii koko ajan kotimaiseen numeroosi kytkettynä.

Miten joku voi tekeytyä toiseksi WhatsAppissa siten, että numero on kuitenkin tuon toisen ihan oikea numero ja viestit tulevat sitä kautta?

Periaatteessa WhatsApp-tilin voi ”omia” WhatsApp Webin kautta, mutta tällöin omijalla pitäisi olla omittavan kännykkään pääsy hetkeksi tietokoneen äärellä ja sen jälkeen WhatsAppia pääsee käyttämään tuolla tietokoneella ilman omittavan kännykkääkin.

Tuo homma vaatii kuitenkin jo jonkin verran yritteliäisyyttä eli pääsyn omittavan henkilön kännykälle ja yhtä aikaa omassa käytössä olevalle tietokoneelle. Tästä on ollut aiemmin juttua täällä: https://www.aaltokone.com/2015/03/yleisimmat-whatsapp-kysymykset-osa-6/.

Miksi WhatsApp alleviivaa tiettyjä sanoja iPhonessa?

iPhonessa on sisäänrakennettu ominaisuus, joka alleviivaa aikaan liittyviä sanoja kuten tänään, huomenna, eilen. Kyseessä on iPhonen ominaisuus, jota ei kuulemma saa pois päältä. Se on tosi kätevä joillekin ja ärsyttävyyden top10:ssä muilla. Mutta syypäänä on siis iPhone, ei WhatsApp.

En saa WhatsAppia päivitettyä Androidissa, mitä voin tehdä?

Oletan sen verran, että sinulla on laitteessasi tarpeeksi tallennustilaa päivittämistä varten eikä Google-tunnustesi kanssa ole ongelmaa. Känny kyllä ilmoittaa, jos nämä ovat asennusongelmien syynä. Mutta jos ei ole, kokeile käynnistää puhelin uudelleen ja kokeile sen jälkeen WhatsAppin päivittämistä uudelleen.

Jos ei onnistunut, kokeile mennä asetuksissa sovelluksiin ja listata kaikki sovellukset. Tämän jälkeen Play-kauppasovelluksen tiedot auki ja ”Tyhjennä välimuisti” sekä ”Pakota lopetus”. Sitten odota puolisen minuuttia, että Play-kauppasovellus on taas käynnissä ja kokeile asentaa WhatsApp Play-kaupasta uudelleen.

Miten voin hakea iPhonessa WhatsApp-keskusteluista viestejä?

Sutaise keskustelulistauksessa ylhäältä alas ja sieltä tulee näkyviin hakuruutu. Samasta paikasta löytyy muuten myös arkistoidut viestit.

Mulle on myönnetty lisäaikaa WhatsAppiin? Eikö tän pitänyt olla maksullinen ekan vuoden jälkeen?

Jep, näin se yleensä on, mutta itselläni on Androidissa kerran jatkunut tilauskausi ihan noin vain eli sain vain ilmoituksen ”tilaustasi on jatkettu pp.kk.vvvv asti”. Windows-puhelimella olen käyttänyt WhatsAppia jo vuosia toiselle numerolla, mutten ole vielä kertaakaan joutunut maksamaan siitä, koska tilauskauttani on aina jatkettu. Ei mitään tietoa miksi, mutta en aio lähteä asiasta valittamaan 😉

Haluan poistaa WhatsAppin varmuuskopiot pilvestä (iCloud, Google Drive), mutta miten teen sen?

iCloud: Asetukset > Yleiset > Tallennus- ja iCloud-tilan käyttö > Hallitse tallennustilaa (iCloudin alta) > WhatsApp Messenger > Muokkaa > Poista kaikki > Poista kaikki

Google Drive:  Mene osoitteeseen https://drive.google.com > Kirjaudu omalla Google-tililläsi, jos ei ole jo kirjautuneena > (Jos teet tätä kännykältäsi, vaihda työpöytänäkymään) > Rattaan kuva oikealta ylhäältä > Asetukset > Hallinnoi sovelluksia > WhatsApp Messenger > Asetukset > Poista piilotetut sovellustiedot

Google Driven kanssa on syytä huomata, että WhatsAppin ilmaantuminen listalle voi kestää tovin.

Jos poistan WhatsAppin varmuuskopion pilvestä, poistuuko keskusteluni myös omalta laitteeltani?

Ei poistu. Testasin itse 😉