Yleisimmät WhatsApp-kysymykset, osa 7

WhatsAppissa on se kumma homma, ettei käyttäjiltä lopu ongelmat sen kanssa. Ja sehän tarkoittaa jo seitsemättä osaa yleisimpiä WhatsApp-kysymyksiä.

Voiko WhatsAppin suojata pääsykoodilla?

WhatsAppissa ei itsessään ole lukitustoimintoa, mutta Androidille sellaisia löytyy rutkasti erillisinä sovelluksina: https://play.google.com/store/search?q=lock%20apps&c=apps. Windows-puhelimille tai iOSille ei ole ainakaan vielä tullut vastaan vastaavanlaisia sovelluksia. Telegramissa tämä on sisäänrakennettuna, vink vink… 🙂

Miten voin iOSissa poistaa ryhmän kokonaan?

Tätä varten sinun pitää olla ryhmän ylläpitäjä eli

 • ensin potkitaan muut ryhmälaiset pois ryhmästä
  • avaa ryhmäkeskustelu
  • napauta ryhmän aihetta/nimeä
  • valitse haluttu jäsen
  • Poista
 • ja viimeisenä poistutaan itse ryhmästä
  • Chatit-näkymässä sutaise oikealta vasemmalle
  • Poista

Poistettu yhteystieto näkyy edelleen WhatsAppissa?!?!

WhatsApp näyttää puhelimesi yhteystiedoista vaan ne, jotka ovat rekisteröityneet WhatsAppin käyttäjiksi. Tai näin ainakin pitäisi olla.

Androidissa yhteystiedon poistaminen pitäisi riittää, mutta voit kokeilla WhatsAppin yhteystietoluettelossa valikosta löytyvää Päivitä-nappia. Valikko löytyy joko ruudun yläoikealta kolmen pisteen takaa, Samsungeissa ruudun ulkopuolelta vasemmalta ja LG:eissä taasen oikealta puolelta.

Google Play:ssä lukee: ”Puheluista veloitetaan, jos et ole yhdistänyt WLAN-verkkoon.” Paljonko WhatsApp-puheluista veloitetaan?

Siinä on huonosti suomennettu kohta. WhatsAppin puhelut eivät maksa, paitsi jos joudut maksamaan datan käytöstä.

Jos sulla on datapaketti tai ilmainen wlan-yhteys, ei mitään extra-maksuja tule. Jos kuitenkin olet ulkomailla, datapakettisi ei välttämättä ole voimassa ja jos et ole wlan-yhteydessä ja jos liittymästäsi ja kännystäsi on datayhteydet sallittu oman kotiverkkosi ulkopuolella, silloin WhatsApp-puhelusta joutuu maksamaan sen verran, mitä dataa siirretään. Hinta riippuu ihan siitä, minkä operaattorin verkossa ja millä hinnoilla he datansiirtoa myyvät. Sama pätee niin WhatsAppin kuin muidenkin dataa siirtäviä sovelluksia.

Mutta kuten varmasti huomasit, tuossa on paljon jossittelua mukana ennenkuin mitään joutuu extraa maksamaan.

Näkyykö keskustelun arkistointi keskustelun muille osapuolille?

Ei näy.

Miten teen vähiten vahinkoa WhatsAppia käyttäessäni?

WhatsAppin asetuksissa on hyvin vähän sellaisia asetuksia, joilla saa jotain vahinkoa aikaan. Pahimmassa tapauksessa saat poistettua viestisi tai WhatsApp-tilisi, mutta niissäkin kysytään suomeksi vielä varmistukset, ennen kuin mitään pysyvää saa tehtyä.

Pahimmat vahingot WhatsAppilla saa aikaan lähettämällä sopimattomia viestejä, mutta sama se on tekstareissa, sähköposteissa ja monissa muissa.

Mun suositukseni on, että testaa ennakkoluulottomasti kaikkea. Jos WhatsApp kyselee arveluttavasti ”oletko ihan varma” -kysymyksen, siinä kohtaa voi ehkä ottaa takapakkia.

Mites WhatsAppin kautta tulevat virukset ja muut pöpöt?

Pöpöistä ei sinällään kannata olla huolissaan, koska WhatsAppissa on rajattu, mitä tiedostoja käyttäjä voi toiselle lähettää eikä epäkelpoja tiedostoja hyväksytä. Varmimmin saat pöpöjä nuolaisemalla kännyn ruudun puhtaaksi enkä suosittele sitäkään 😉 WhatsAppissa on kuitenkin ollut tietoturvaongelmia aiemmin, mutta ne ovat enemmänkin liittyneet yksityisten tietojen vuotamiseen kuin haittaohjelmien leviämiseen. Tällä hetkellä WhatsAppissa ei ole tiedossa mitään isompaa korjaamatonta tietoturvaongelmaa.

 

Tässäpä näitä taas tällä erää.