WhatsApp muuttuu ilmaiseksi – pian

Blocked-on-WhatsAppWhatsApp on ilmoittanut, että ”tulevien viikkojen aikana” WhatsAppin maksullisuus poistuu kaikilta WhatsAppin käyttäjiltä. Eli WhatsApp ei maksa normikäyttäjälle mitään. Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Otetaan selvää!

WhatsAppko ei maksa enää mitään?

Niin, pian se ei maksa enää mitään. Tähän saakka ensimmäinen käyttövuosi on ollut ilmainen ja sen jälkeen hinta on ollut 0,89 euroa vuodessa, mutta tuo maksu on siis poistumassa kokonaan ”tulevien viikkojen aikana”, kuten WhatsApp tiedotteessaan toteaa.

Eli sinne tulee sitten mainoksia. Tosi kiva.

Itse asiassa ei nähtävästi tule. WhatsAppin tiedote antaa ymmärtää, että mitään kohdennettuja mainostuskanavia tms. ei WhatsAppiin ole tulossa eli ei kannata pelätä, että keskustelujasi syynättäisiin mainostusmielessä läpi ja puskettaisi lomareissujen tai parkatakkien mainoksia keskustelun oheen.

No mistäs ne sitten rahat repii palvelun pyörittämiseen?

Tiedotteessa väläytetään mahdollisuutta päästää yritykset mukaan WhatsAppiin tarjoamalla maksullisina palveluina esim. asiakaspalvelukanavana eli käytännössä firmalla voisi olla WhatsAppissa oma asiakaspalvelulinjansa, jonka kautta vaikka sinä voisit ottaa yhteyttä yritykseen.

Miksi WhatsApp poisti maksut?

Tätähän ei varmaksi osaa sanoa, mutta oma veikkaukseni on, että esim. Telegram ja Facebook Messenger ovat jossain määrin vieneet potentiaalisia käyttäjiä WhatsAppilta, koska ne ovat ilmaisia ja niilläkin on runsaasti käyttäjiä. Vaikka WhatsAppin vuosimaksu on todella pieni, ei luottokortilla maksaminen vaan ole kaikille mahdollista ja näiden käyttäjien on pitänyt siirtyä käyttämään jotain muuta palvelua.

Poistuuko noi maksut kaikilta, riippumatta siitä, mikä kännykkä on käytössä?

Jep.

Onko tämä maksuttomuus nyt sitten lopullista?

Mikäänhän ei ikinä ole varmaa, mutta kyllä itse näen asian siten, että jos nyt maksut otetaan pois ja jossain välissä niitä yritetään tuoda takaisin, käyttäjät vaihtavat toisiin palveluihin alta aikayksikön eli siinä mielessä sanoisin tämän maksuttomuuden olevan lopullista.

Eli mitäs nyt sitten?

Nyt jäädään odottelemaan, milloin maksut poistuvat. Ei siitä kannata yöuniaan menettää, mutta kyllähän tämä odottaminen vähän jännää on 😉