WhatsAppin uudet ominaisuudet, syksy 2015

whatsapp_logoNo niin, WhatsAppiin on tullut muutama uusi kiva mahtava ominaisuus ja yks plääh-ominaisuus.

Viestien pilvivarmennus (Android)

Mitään WhatsAppin ominaisuutta en ole odottanut niin hartaasti kuin tätä. iPhone-käyttäjät ovat voineet varmistaa viestinsä iCloudiin jo iät ja ajat, mutta Android sai esimakua tästä nannasta vasta tänä vuonna, niin kuin aiemmin jo ehdin hihkua, vain hävitäkseen taas vuolaan kyynelvirran saattalemana. Mutta nyt ihanuus on täällä, virallisessa versiossa enkä pahimmissa painajaisissanikaan näe, miten se voitaisiin enää ottaa ominaisuuskirjosta pois. Huhhuijaa.

Viestien tähdittäminen (Android)

Keskustelu on vuolasta ja joku heittää hyvän läpän. Keskustelu jatkuu, mutta jossain välissä haluat ehkä palata siihen yhteen viestiin, koska oli se sen verran hauska heitto kuitenkin. Vanhaan hyvään aikaan (lue: lokakuussa 2015) otit mukaan korillisen evästä, jotain hyvää juotavaa ja lähdit vaeltamaan keskustelua taaksepäin kohti menneisyyttä. Nohevat viestittelijät ovat ehkä hoksanneet käyttää hashtägejä viestien merkitsemiseen, mutta heitä on harvassa. Parin piknik-tauon jälkeen olit jo ehkä löytänytkin kyseisen viestin ja viimeisiä sarsaparillamehuja ryystäessäsi mietit hiljaa mielessäsi, että voisihan tämän tehdä ehkä helpomminkin. Näin ajatteli myös joku WhatsAppin työntekijä, koska nyt voit tähdittää viestin ja sen löytää siten toooodella paljon helpommin. Painat vaan haluttua viestiä pitkään ja valitset ruudun yläreunasta tähden. Ja sama uudelleen, jos huomaat, ettei se viesti nyt niin erikoinen ollutkaan.

3D Touch-ominaisuudet (iPhone 6s ja 6s Plus)

Uudenkarhean iPhonen omistajat ovat saaneet muutaman lisäominaisuuden eli painalluksen voimakkuudesta riippuen näet keskustelusta esim. esikatselun tai muuta kivaa. Onnittelut heille. Kuten vienosta sarkasmista voi päätellä, en kuulu tuohon joukkoon 😉

Linkkien esikatselu

Kaveri lähettää linkin, mutta mistään ei näe, mihin linkki vie. Osoitteesta voi päätellä, että sehän on vaikka Youtube-video, mutta entäs jos se onkin se sama video, jonka näit jo viime viikolla? Kuka korvaa ja kuka maksaa, jos menet tuhlaamaan aikaasi jo nähdyn linkin klikkaamiseen? Ei kukaan! Siksi WhatsAppin linkkien esikatselu onkin niin kätevä toiminto, kun näet jo etukäteen, mihin linkki vie ja vähän sivulla olevasta tekstistäkin.

Telegram-linkit ei toimi (universaali plääh-ominaisuus)

Telegram-keskusteluihin tai -kanaville voidaan kutsua suoralla osoitteella, kuten https://telegram.me/aaltokone, mutta WhatsApp tekikin ovelan tempun eikä muotoile periaatteessa kilpailevaan pikaviestisovellukseen viittaavia linkkejä edes linkkeinä, saatika sitten edellämainittujen esikatselujen kera. Tästä mä en tykkää ollenkaan.2 Comments

  1. Uuden päivityksen jälkeen mun viestit ei lähde eteenpäin missään ryhmäkeskustelussa (jää kellon kuva/tulee yksi väkänen), muiden lähettämät viestit kuitenkin näen, itse en vaan saa mitään lähetettyä. Ryhmäkeskusteluja lukuunottamatta kaikki toimii, missäköhän vika?

  2. Nyt on kyllä aika paha kysymys kyseessä, mutta ensiavuksi kokeilisin kännykän uudelleenkäynnistystä ja sen jälkeen WhatsAppin päivitystä, jos ei homma tokene.