Telegramin uudet ominaisuudet, syksy 2015

telegram_logoWhatsApp ei ole ainoa pikaviestiohjelma, joka on saanut kuluneen syksyn aikana uusia ominaisuuksia. Tässä tärkeimmät Telegram-uudistukset.

Ryhmien pääkäyttäjät

Telegramin ryhmissä ollaan oletuksena samanarvoisia, mutta nyt voidaan ryhmissäkin määritellä, ketkä marsalkansauvaa oikein heiluttavat ja ketkä tyytyvät olemaan vain mukana keskustelussa. Asetuksen voi laittaa päälle ryhmän asetuksista.

Superryhmät

Normaaleihin ryhmiin mahtuu 200 keskustelijaa, mutta jos tarvitset vähän isommalle porukalle keskustelupaikkaa, superryhmiin mahtuu 1000 rupattelijaa. Kun 200 ryhmäläistä on täynnä, kysytään, haluatko päivittää ryhmän superryhmäksi ja kevyellä napautuksella homma onnistuu. Ei hätää, tämäkään ei maksa mitään.

Pari juttua supeeryhmissä on:

 • Uudet jäsenet näkevät kaikki vanhatkin viestit
 • Jos viesti poistetaan, se poistuu kaikkien näkyviltä
 • Normijäsenet voivat poistaa vain omia viestejään
 • Superryhmät ovat oletuksena hiljennettyinä eikä ne lähetä näitä veikeitä ”liittyi ryhmään/poistui ryhmästä”-viestejä niin usein

Kanavat

Tämä on hieno ominaisuus: Se on vähän niin kuin Snapchatin kanavat, joissa voit seurata julkkiksia jne, mutta sinne voi lähettää kaikkea sitä, mitä Telegramin viesteihin muutenkin lähettää eikä viestit häviä minnekään, jollei kanavan ylläpitäjä(t) niitä poista. Ylläpitäjät näkevät myös, kuinka moni on kyseisen viestin nähnyt. Aaltokoneella on muuten oma Telegram-kanava testissä, tervetuloa seuraamaan: https://telegram.me/aaltokone

Muita lisähauskuuksia

 • Uudet ilmoitukset iOS9-laitteilla (Pikavastaus ja viestin esikatselu ilmoituksesta)
 • Parannettu sisäinen kuvaeditori iOS-laitteissa
 • Oma näkymä ryhmässä jaetuille linkeille
 • Parannettu hakutoiminto
 • Viimeisimmät haut
 • Haku tietyn keskustelun sisältä
 • Median toisto sovelluksen sisällä
 • Apple Watch-tuki