Missä mun luuri oli 18. päivänä?

Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, joissa oma muisti ei riitä. Jotkut tilanteet kiteytyvät kysymykseen ”missä mä oon ollu?” ja koska kännykkä on yleensä niin lähellä sydäntä tai vähintäänkin käsilaukussa mukana, kysymykseen voi hyvinkin saada vastauksen selvittämällä, missä mun kännykkä on ollut. Android-kännykän sijaintihistoria on yllättävän kattava.

Mihin mun pitää mennä?

Osoite on https://maps.google.com/locationhistory ja kirjaudu sisään Google-tunnuksillasi, jos et jo ole kirjautunut.

Mitä mä täältä näen?

Näet kännykkäsi sijaintihistorian yllättävänkin pitkältä ajalta.

Kuinka pitkältä ajalta?

Kirjoitin tätä juttua 21.4.2015 ja viimeisin päivä, jolta on sijaintihistoria tiedossa, on 19.6.2014 eli edelliseltä kesältä. Olen näemmä ollut sinä päivänä mökillä viettämästä juhannusta. Kiva kiva.

Kamalaa! Miten mä saan estettyä tuon?

Mene osoitteeseen https://www.google.com/settings/accounthistory, kirjaudu tarvittaessa sisään Google-tunnuksillasi ja laita kohdasta ”Paikat, joissa käyn” namiska harmaaksi.

Entä miten saan poistettua tuon sijaintihistorian tiedot?

Jos haluat, ettei tuolta sijaintihistoriasta enää löydy niitä vanhojakaan tietojasi, voit poistaa historian klikkaamalla siellä kohtaa ”Poista koko historia”.

Voitko sä poistaa nuo tiedot mun puolesta sillä aikaa kun käyn hakemassa lisää foliota hattuani varten?

En. Mulla pitäis olla tiedossa sun Google-tunnus ja siihen kuuluva salasana enkä halua sellaista vastuuta itselleni. Tämä on sen verran helppo juttu tehdä, että sen pystyy hoitamaan itse aivan helposti.

Miks toi sijainti poukkoilee tolleen?

Välillä sijainti heittää ihan reilustikin syystä tai toisesta, mutta ne on yleensä niin isoja heittoja, että ne huomaa helposti. Kartalla näkyvät ”loikkaukset” taasen kertovat siitä, ettei kännykkä jatkuvasti seuraa, missä olet, vaan känny pistää ajoittain merkille sijaintisi. Jos siis ajelet vaikka moottoritietä pitkin, se näkyy kartalla pitkinä suorina viivoina niiden kohtien välillä, jolloin känny on sijaintisi saanut tallennettua.