Android-puhelimen käytön rajoittaminen

Tiedätkö, mitä lapsesi sillä Android-puhelimellaan tai tabletilla tekee? Kuinka paljon sitä käytetään? Mitä sovelluksia on käytetty ja mihin aikaan? Jos kiinnostaa tietää, miten pääset ajan tasalle jälkikasvusi kännynkäytössä ja vielä ilmaiseksi, luepa pidemmälle!

Mikä, miten, kui, miksvarte ja häh?

Tuolla maailmalla on olemassa jos jonkinmoisia sovelluksia, joilla voi Android-puhelinta hallita ja löytyy sieltä muutama sovellus, jolla voi pitää kirjaa laitteen käytöstäkin. Itselle tutuin on ilmaissovellus Screen Time Parental Control, joka löytyy Google Play-kaupasta osoitteesta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.screentime.

Mitä sillä tehdään?

Se asennetaan lapsen puhelimeen ja se seuraa, mitä puhelimella tehdään ja milloin. Sovellukseen voi myös määrittää päivittäisen ruutuajan eli kuinka pitkän ajan tiettyjä sovelluksia saa käyttää, ennen kuin sovellus alkaa herjaamaan.

Mä en vieläkään oikeen ymmärrä…

Ei se mitään, tätä on vähän hankala selittääkin. Mutta josko video selventäisi:

No nyt selkis paremmin! Mikä toi maksullinen versio on?

Se on maksullinen lisäosa nimeltään Screen Time Remote Control (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.screentime.rc), jolla voi hallita omalta Android-puhelimeltaan etäältä maksimissaan kuuden Android-laitteen käyttöä, ruutuaikaa yms. Palvelun hinta on 1,49 euroa kuukaudessa, joten aika halvalla sen saa käyttöön.

Entäs jos mulla ei oo Android-puhelinta?

Ei haittaa, koska etähallinta toimii myös sekä tietokoneen että kännykän selaimella harvinaisen kätevästi.