WhatsApp salasi keskustelut, mitä ihmettä?

WhatsApp on ottanut käyttöön salauksen? Miks? Mikä se on? Mistä mä saan sen pois päältä? Eilisen jälkeen näitä kysymyksiä tuli sen verran, että intouduin selvittämään WhatsAppin uusinta uudistusta.

Mistä on kyse?

WhatsApp on tosiaan ottanut juuri käyttöön ns. end-to-end-salauksen keskusteluihin eli kunhan keskustelijoilla on viimeisin WhatsAppin versio käytössään, viestit salataan lähetettäessä ja ne avataan vasta vastaanottajapäässä eli siinä välissä viesti on salatussa muodossa eikä sitä voi ulkopuoliset avata.

Saako sen pois päältä?

Tätä ei tietääkseni saa pois päältä eli tämä on nyt WhatsAppin ominaisuus ja syynä salauksen käyttöönottoon on tietoturva. Tarkoituksena on varmistaa, että WhatsAppin käyttäjät tuntevat olonsa turvallisemmaksi kuin aiemmin. Jaloa, etten sanoisi 😉

No mitäs nyt sitten?

Eipä tässä mitään kun nautitaan elämästä ja jatketaan muuten vanhaan malliin, mutta ehkä pikkiriikkisen tietoturvallisemman tuntuisempana 😀2 Comments

  1. Kari Auvinen

    Toisiin WhatsApp yhteyksiini ilmaantui 6.4. ilmoitus tästä vastedes tapahtuvasta viestien salauksesta, mutta toisiin sitä vastoin ei. Tarkoittaako tämä sitä, että ainoastaan osa yhteyksistä on salattu ja osa ei, vai mistä on kyse?

  2. Kyllä, ainoastaan osa keskusteluistasi on salattu ja asia pysyy tällaisena, kunnes kaikilla keskustelun osapuolilla on päivittynyt tarpeeksi uusi WhatsAppin versio kännylleen. Tällä hetkellä osalla keskustelukumppaneistasi on vielä käytössä WhatsAppin vanhempi versio, joka ei vielä tue salauksia.