Miksi WhatsApp kysyy salasanaa?

Uskallan melkeinpä arvata, että käytössäsi on Lumia-puhelin. Kyse tuossa on siitä, että WhatsAppiin on saatavilla päivitys, mutta puhelin ei suostu sitä lataamaan. Syynä tähän on, että puhelimen Microsoft-tilin salasana ei enää kelpaa. Harmi vaan, kun se kuitenkin on se tili, jonka taakse tallennetaan tiedot lataamistasi ja ostamistasi sovelluksista ja se putää siis olla saatavissa ja ajan tasalla, jotta puhelin voi ladata ylipäätään mitään sovelluskaupasta.
Yleensähän tämä ongelma tulee, kun Microsoft-tilin salasana on vaihdettu netissä, mutta puhelimen asetuksissa on vielä vanha salasana. Välillä Lumiat kuitenkin ovat sitä mieltä, ettei salasana enää kelpaakaan ja sitten ollaan samassa tilanteessa kuin nyt eli ihmettelemässä.

Salasanan voi nollata kohtuullisen helposti osoitteessa http://live.com, jos tiliin on joko tiliä luotaessa tai sen jälkeen laitettu vaihtoehtoinen sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Vaikkei niitä olisikaan laitettu, salasanan nollaaminen onnistuu, mutta vastaamalla moninaisiin kysymyksiin, jolla pyritään selvittämään, että olet ihan asiallisella asialla liikenteessä. Salasanan vaihdon jälkeen uuden salasanan voi laittaa puhelimeen ja päivitysten pitäisi jälleen toimia.

Jos käy niin huonosti, että tilin salasanaa ei saada vaihdettua, on puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille oikeastaan ainoa vaihtoehto. Kun luuria otetaan uudestaan käyttöön, tehdään uusi Microsoft-tili ja lähdetään käytännössä nollasta liikkeelle.