WhatsApp-tilin periminen

Ehtihän siitä olla jo lehdissäkin juttua, kun joku oli rekisteröinyt WhatsAppin uudelle numerolleen ja oli alkanut saamaan ei niin mairittelevia viestejä, jotka eivät hänelle kuulunut. Katsotaan, mitä muuta voit periä puhelinnumeron mukana WhatsAppissa.

Miten niin ”periä”?

Kuvitellaan näin: mulla on puhelinnumero ja käytän WhatsAppia. Syystä tai toisesta luovun numerostani ja tovin päästä sä haluat itsellesi uuden liittymän. Valkkaat sattumoisin mun vanhan numeron ja alat tyytyväisenä käyttämään sitä. Rekisteröit WhatsAppin ja elämä on auvoisaa.

Sitten kun joku, jolla on vanha puhelinnumeroni puhelimessaan, päättää lähettää mulle WhatsAppilla viestiä, sehän tulee sulle, liittymän tämänhetkiselle käyttäjälle.

Miksei se viesti tuu sulle?

Ei WhatsApp tiedä mun uutta numeroa, jollen sitä niille kerro.

Miten sen uuden numeron sitten voi kertoa WhatsAppille?

WhatsAppista löytyy toiminto, jolla siirretään tili numeeolta toiselle. Se löytyy asetuksista, tilitietojen alta. Käytännössä se pitää tehdä siinä vaiheessa, kun sekä uusi että vanha numero ovat käytössä. Vanhasta numerosta aloitetaan siirto ja uuteen numeroon tulee varmistustekstiviesti.

Entä jos mulle ei tule uutta numeroa?

Sitten voit lakkauttaa tilisi kokonaan. Sekin löytyy asetuksista, tilitietojen takaa. Tilin lopettaminen poistaa sinut kaikista WhatsApp-ryhmistäsi sekä poistaa kaikki tiliisi liittyvät maksu- yms. tiedot. Tätä ei voi perua, joten käytä vain tositarkoituksella.

Apua, en siirtänyt tiliäni, vaikka vaihdoin numeroani! Voiko joku nyt lukea vanhat viestini?

Ei voi, mutta entisiin ryhmiisi hän voi kuulua automaattisesti ja hänellä voi tilissään olla mm. profiilikuvasi.

Hirveetä! Voiko tälle tehdä mitään?

Jos WhatsAppia ei käytetä ollenkaan 60 päivään ja sitten WhatsApp rekisteröidään uudelle laitteelle samalla numerolla, WhatsApp tulkitsee asian niin, että puhelinnumero on vaihtanut omistajaa eikä vanhoja tietoja tuoda ollenkaan.

Perin jonkun vanhan numeron! Voiko numeroni edellinen omistaja lukea mun WhatsApp-viestini?

Ei voi.

Miten voi yleensäkin olla mahdollista, että joku voi saada jonkun toisen vanhan puhelinnumeron?

Puhelinoperaattoreilla on ihan yleinen käytäntö kierrättää käyttäjiltä vapautuneita puhelinnumeroja.

Tuliko tää kysymys sulle ton yhteydenottolomakkeen kautta?

Jep. Tämäkin.