WhatsAppin katoamistemppu Windows-puhelimilla

whatsapp_logoWhatsApp-kysymyksiin vastailtu jo usean kirjoituksen verran, mutta yksi uusi kysymys on juuri nyt yli muiden: Miten sen WhatsAppin saa asennettua WindowsPhone-puhelimeen eli esim. Lumiaan? Koska en halunnut heti menettää toivoani kysyjien osaamisen suhteen, lähdin setvimään asiaa ja jotain kummallista siellä tosiaan on menossa.

Mikä on ongelmana?

Kysymys on siitä, mistä sen WhatsAppin löytää WindowsPhonen Kaupasta eli sieltä sovelluskaupasta, josta kaikki sovellukset kännykkään asennetaan. WhatsAppia ei ole sieltä löytynyt viime aikoina.

No, onko vika käyttäjässä?

Ei onneksi ole.

Vaan missä?

WindowsPhone-käyttöjärjestelmästä on juuri tullut uusi versio, WindowsPhone 8.1 ja WhatsAppin toimivuus juuri tuolla kännykäyttöjärjestelmän versiolla on tiettävästi ollut niin heikkoa, että WhatsAppia tekevä firma veti WhatsAppin pois sovelluskaupasta, kunnes ongelmat on saatu korjattua.

Mutta ei mun kännykässä oo tota 8.1:stä…?

Niinpä, mutta kun firma otti sovelluksen pois jakelusta, se tosiaan otti sen kokonaan pois jakelusta eli sitä ei tällä hetkellä voi asentaa mihinkään WindowsPhone-laitteeseen. Windows-puhelimesi käyttöjärjestelmällä ei ole tässä väliä, mihinkään ei WhatsAppia tällä hetkellä löydy.

Katoin just kännykkäni ja siellä se WhatsApp on. Mitä ihmettä?

Jep, jos oot asentanut WhatsAppin kännykkääsi ennen kuin se on poistettu kaupasta, voit käyttää sitä ihan normaalisti. Mutta jos nyt haluat asentaa WhatsAppin, se ei onnistu.

Milloin tää asia korjaantuu?

Erittäin hyvä kysymys, johon mulla ei ole minkäänlaista vastauksen hajuakaan antaa. Tulee kun on tullakseen.

Mulla on Android/iPhone, koskeeko tää mua?

Ei.

EDIT: WhatsApp teki paluun ja on jälleen ladattavissaf WindowsPhonellekin osoitteessa http://www.windowsphone.com/fi-fi/store/app/whatsapp/218a0ebb-1585-4c7e-a9ec-054cf4569a79