Facebook-mainosten piilottaminen

facebook-mainokset1Facebookin mainoksista voidaan olla montaa mieltä, mutta lähes kaikki Facebookin käyttäjät ovat samaa mieltä siitä, että jotkin mainokset eivät vain kiinnosta. Onneksi voit piilottaa haluamasi mainokset tai haluamasi firman mainokset parilla klikkauksella.

Voin vai? Miten?

Tästä lähtee pikaiset ohjeet:

 • Kun näet Facebookissa ei-toivotun mainoksen, mene hiiren kanssa mainoksen oikeaan yläkulmaan. Sinne ilmestyy klikattava rasti.
  facebook-mainokset2
 • Kun klikkaat rastia, saat pari vaihtoehtoa valittavaksesi: Piilota tämä yksi mainos tai piilota kaikki saman julkaisijan mainokset. Lisäksi on mahdollista saada lisätietoa Facebookin mainostamisesta noin yleensä, kun klikkaat Tietoa tästä mainoksesta.
  facebook-mainokset4
 • Jos päätit piilottaa mainoksen tai kaikki saman julkaisijan mainokset, sinulta tivataan syytä. Klikkaa vaihtoehdoista sopivin (tai ihan sama, minkä).
  facebook-mainokset5
 • Mainos on poistettu, syy kerrottu ja lopputuloksena tilalle jää keltainen, monikielinen laatikko.
  facebook-mainokset6

Jee! Ja nyt mainokset on poistettu?

No joko se mainos tai sen tietyn julkaisijan mainokset. Jos käyt Facebookissa muualla tai lataat nykyisen sivun uudelleen, tuon keltaisen laatikon tilalla komeilee jokin toinen mainos.

Siis mainoksista ei kokonaan pääsekään eroon?

Ei ilman esim. nettiselaimen lisäosia, jotka vain piilottavat mainokset näkyvistä. Mutta em. konstilla saat helposti piilotettua ainakin ne ärsyttävimmät mainokset.