Korjaa Facebookin pikkukuva profiilissasi

Jos sinulla on Facebook-tili, sinulla on siellä varmaankin myös Facebook-kavereita. Ja jos sinulla on siellä Facebook-kavereita, sinulla on varmasti siellä myös sellaisia kavereita, joiden statuspäivityksien yms. vieressä näkyvä pikkukuva näyttää enimmäkseen kaverin otsaa tai pelkän leuan tms. Ehkä oma pikkukuvasi on tällainen ja mietit, miten sen saisi korjattua. Pelko pois, tässä tulee ohjetta!

Mutta mulla ei oo kuvankäsittelyohjelmaa…

Sitä ei välttämättä edes tarvita ja tässä ohjeessa tutkitaankin, miten kuvan voi saada kohdalleen Facebookin sisällä, ilman eri työkaluja tai ohjelmia.

Ookkei. Eli miten edetään?

Näin:

 • Kirjaudu Facebookiin
 • Klikkaa omaa kuvaasi (tai nimeäsi) ylävasemmalta ja pääset omalle profiilisivullesi
 • Vie hiiri profiilikuvasi päälle ja klikkaa Muokkaa profiilikuvaa ja sitten vielä Muokkaa pikkukuvaa…
   
 • Ota hiirellä kiinni pikkukuvastasi ja raahaa se sopivaan kohtaan
   
 • Jos haluat, voit myös sovittaa kuvan sopimaan ”väkisin” pikkukuvan kehykseen rastittamalla kohdan Sovita kehykseen. Rasti tai ei, kokeile itse
   
 • Lopuksi vielä Tallenna ja homma on valmis. Jee!

No ei ollu vaikeeta!

No ei ollu.

Ei oo hyvä, pitäis saada ”zoomattua”…

Zoomaaminen ei Facebookissa onnistu ainakaan vielä, joten tähän tarvitaan kuvankäsittelyohjelmaa. Onneksi tätä nykyä ohjelma ei välttämättä tarkoita enää koneelle asennettavaa ohjelmaa, vaan netistä löytyy useita nettiselaimissa toimivia kuvankäsittelusovelluksia, joilla voi tehdä jo aika paljon kaikenlaista. Yksi erittäin hyvä vaihtoehto on Sumo Paint (http://www.sumopaint.com/start/), jonka kielen voi vaihtaa myös suomeksi.