Groovesharkin miniversio toimii ilmaiseksi iPhonessakin

Muistatko [intlink id=”488″ type=”post”]Groovesharkin[/intlink], tuon Spotifyn korvaajaksikin tituleeratun nettisovelluksen? Groovesharkkihan toimii näppärästi suoraan nettiselaimessa eikä siis vaadi ohjelmien asennusta koneelle. Mutta musiikin toistoon koneella pitää olla Adoben Flash-lisäosa. Tietokoneilla tämä ei tuota ongelmaa ja joillain älypuhelimillakin on mahdollista toistaa flash-sisältöä eli käytännössä käyttää Groovesharkkia.

iPhonessa ei oo Fläshiä…?

Näinpä. Apple ei ole sallinut Flashin asennusta iOS-laitteilleen eli iPhoneen, iPod Touchiin tai iPadiin. Siinä missä useisiin muihin älykännyköihin saa rahaa vastaan Groovesharkin toimimaan, iOS-laitteisiin ohjelman saa toimimaan vain ns. jailbreikkaamalla laitteensa. Jailbreikkaaminen on periaatteessa Applen rakentamien ohjelmistorajoitusten poistaminen. Hyvää siinä on se, että iOS-laitteelleen voi sen jälkeen asentaa sovelluksia myös muualta kuin App Storesta, mutta huonoa taasen on se, että takuuta laitteessa ei enää ole.

Mutta mites tää ny liittyy mihinkään?

Siten liittyy, että jos haluat iOS-laitteeseesi Groovesharkin toimimaan, sinun pitää paitsi maksaa 9 USD kuukausimaksua, myös kuolettaa laitteesi takuu jailbreikkaamalla laitteesi.

Lupasit Groovesharkkia ilmaseks!?!

Näin tein. Jos avaat iOS-laitteesi selaimella (tai millä tahansa muulla selaimella) osoitteen http://html5.grooveshark.com, saat Groovesharkin virallisen miniversion ja voit sieltä hakea ja soittaa musaa.

Helmee! Hetkinen, mitäs ongelmia tossa voi olla?

Tsydeemi on tosiaan beta-testiversio, joten muutamia mutkiakin on matkassa. Osa on nykyisen version ”ominaisuuksia”, osa ongelmia, joita yritetään ratkoa. Tässä kuitenkin listaa muutamista ”ominaisuuksista”:

  • Et voi kirjautua sisään Grooveshark-tilillesi. Sellaista ominaisuutta ei ole, ainakaan vielä.
  • Musaa voi toistaa yhden kappaleen kerrallaan, soittolistoja ei ole.
  • Joka kappaleen jälkeen näytetään mainos, joka pitää klikata pois.
  • Kappaleita ei voi kelata tai selata. Vaihtoehdot ovat toisto ja pysäytys.

Hah, mähän käytän Nokian uunituoretta Lumiaa…

Toivotan onnea matkaan myös kaikille Windows Phone-käyttäjille, koska tuo em. beta-testiversio ei toimi Windows Phonen IE9:n kanssa. Windows Phonelle ei myöskään ole saatavissa omaa sovellusta, joten esim. Nokian Lumia 800-luurissa et Groovesharkkia saa toimimaan edes rahalla maksullisella palvelulla. Sori vaan.