Facebook jakaa tekemiseni kaikille?!?!

Tämän päivän iso uutinen on ollut Facebookin uusi Uutisvirta-laatikko, joka näyttää, mitä kaverisi ovat tehneet.

Hetkinen, eikös se oo Facebookissa tarkoituksenakin?

Kyllä, mutta tässä on myös huolestuttu siitä, että kaverisi näkee myös sen, kun kommentoit jonkun toisen kaverisi tilaa, vaikkei nämä kaverit olekaan keskenään kavereita Facebookissa. Näyttäisi siis siltä, että kaverisi näkevät toistensa tekemiset vain siksi, että sinä satut olemaan molempien kaverina Facebookissa.

Pliis, sano ettei toi oo totta!

Ei se ole totta. Kaverisi näkevät edelleen saman verran omista tykkäämisistä ja kommenteistasi, mitä aiemminkin. Mutta aiemmin kun kurkkasit kaverin seinälle ja näit siellä kaverin kommentoineen ”sen-ja-sen” tilaa, nyt tämä Uutisvirta-loota näyttää kaikilta kavereiltasi samat tiedot yhdessä laatikossa.

Huh, eli ei hätää?

Ei, mikäli olet laittanut yksityisyysasetuksesi kuntoon. Tai sitten et kirjoittele Facebookiin sellaista, jonka pelkäät leviävän julkisuuteen.

Mutta toi uutisvirta on ärsyttävä, mistä sen saa pois?

Tällä hetkellä ei mistään Facebookissa, vaan tarkoitukseen on käytettävä selainlaajennuksia. Muistatko Facebook-kysymysten piilottamisessa käytetyn ohjelman, FBPurityn? Sama ohjelma osaa piilottaa Uutisvirta-laatikon. Avaat FBPurityn asetukset ja klikkaat Ticker Boxin kohdalle rastin. FBPurity on saatavilla Firefoxille, Chromelle, Operalle ja Safarille, joten palttiarallaa kaikkiin selaimiin sopii.

Mut mä käytän Internet Exploreria…?

… Paitsi Internet Exploreriin. Sen kanssa olet omillasi. Sori.