Vaihtoehto Spotifylle – Grooveshark

Ilmoitus Spotifyn ilmaisversioiden supistamisesta sai monet miettimään vaihtoehtoja. Onhan noita moniakin ja Grooveshark on yksi varteenotettavimmista.

Nyt pakkia. Mikä Spotifyn ilmoitus?

Spotifyn blogissa ilmoitettiin vastikään ilmaisversioiden (Free ja Open) tulevista rajoituksista. Freessä ei musiikin kuuntelumäärää ollut rajoitettu mitenkään ja Openissa rajoitus oli 20 tuntia musiikkia kuukaudessa. Uudet rajoitukset koskevat molempia palveluita ja rajoittavat ilmaisten tilien musankuuntelun 10 tuntiin kuukaudessa. Lisärajoitteena on, ettei yksittäistä biisiä voi kuunnella kuin viisi kertaa kuukauden aikana. Rajoitukset tulevat voimaan, kun Spotify-tili on ollut käytössä puoli vuotta. Jos ilmaistilisi on jo nyt ollut yli puoli vuotta olemassa, rajoitukset ovat jo voineet napsahtaa käyttöön.

Hävytöntä! Mitä tällä ajetaan takaa?

Luulisin, että tällä halutaan enemmän ostajia Unlimited- ja Premium-palveluille, jotka maksavat joko 5 tai 10 euroa kuukaudessa.

Minä en ainakaan maksa! Pitäkää tunkkinne…

Noinhan moni ajattelee ja siinäpä sulla hyvä syy lukea kirjoitusta eteenpäin.

Eli Grooveshark. Mikäs se on?

Sama periaate kuin Spotifyssä eli musiikkia on vaikka kuinka paljon kuunneltavaksi, mutta erona Spotifyhyn on se, että suurin osa musiikista on käyttäjien palveluun lataamia. Käyttäjät ovat siis itse ladanneet omia musiikkikappaleitaan Groovesharkiin ja niitä saavat muutkin kuunnella. Aika hienoa, eikö?

Mitäs erikoista tuossa on?

Edellisen lisäksi mm. se, ettet musan kuuntelua varten tarvitse Groovesharkin tiliä. Vasta sitten, jos haluat tallentaa soittolistoja palveluun tms., voit tehdä tilin joko perinteisellä tavalla tai kirjautumalla palveluun Facebook- tai Google-tunnuksillasi. Yksi lisäerikoisuus on, että mitään ei tarvitse asentaa koneelle, systeemi toimii täysin selaimen kautta Adobe Flash Playerin kautta.

Toiko toimii ilman asennusta?

Näin on.

No entäs noi maksulliset versiot?

Maksullisia versioita on kaksi: Plus ja Anywhere. Plus-versiossa saat kuudella Aammerikan dollarilla kuukaudessa pääset eroon sivustolla näkyvistä mainoksista, voit valita sivuston ulkoasun useista vaihtoehdoista ja voit käyttää myös Groovesharkin asennettavaa ohjelmaa. Anywhere-versio sisältää Plus-version ominaisuudet, mutta saat käyttöösi myös kännykkäsovellukset, joilla saat musat mukaan reissuun. Kännysovellukset pyörivät mm. Nokialaisissa, iPhonessa, Androidissa, Palmissa ja Blackberryissä. Anywhere-versio kustantaa yhdeksän dollaria kuussa. Lisäinfoa kännykkäsovelluksista löydät osoitteesta http://mobile.grooveshark.com/.

Entäs jos haluan asennettavan ohjelma, mutten halua maksaa?

Kokeile WinGroovesia, se on ilmainen Windows-ohjelma just tohon tarkotukseen.

Jahas, otetaan Groovesharkki käyttöön sitte.

Siittä sitten vaan: http://listen.grooveshark.com.

Mut mulla on tuhottomasti soittolistoja Spotifyssä…

Kuinkas sattuikin, ihan justiinsa on maailmalle tupsahtanut palvelu nimeltä GroovyLists, jolla saat tuotua soittolistasi Groovesharkiin iTunesista, Last.FM:stä ja Spotifystä. Tällä hetkellä tosin on 200 kappaleen rajoitus yhdessä soittolistassa tuotavissa musiikeissa, joten se kannattaa pitää mielessä…

Että hauskoja musiikkihetkiä valitsemasi palvelun parissa!