Sukella ihmiseen Googlen Body Browserilla

Nyt anatomiasta kiinnostuneet huom! Google on vaivihkaa laittanut saataville selaimessa toimivan anatomiaopiskeluvälineen. Se on mahrottoman hiano, jos aihe kiinnostaa. Ja aika siisti, vaikkei aihe kiinnostaiskaan.

Mikä ja missä se on?

Google Body Browser on selaimessa toimiva, interaktiivinen opas ihmisen anatomiaan ja löytyy osoitteesta http://bodybrowser.googlelabs.com, mutta…

Hei, eihän toi toimi?!?!

… mutta se vaatii toimiakseen joko Firefoxin version 4 (joka on vasta beta-vaiheessa) tai sitten uudemman Google Chrome-selaimen. Firefoxin beta-version voit ladata osoitteesta http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html ja Google Chromen osoitteesta http://www.google.com/chrome.

Miks näin?

Body Browser on siitä jännä, ettei se tarvitse mitään lisäosia nettiselaimeen, vaan se on rakennettu uudella HTML5-koodilla. Valitettavasti selaimet, jotka tukevat Body Browserin koodia ovat tällä hetkellä vain nuo edellämainitut. Toivottavasti piakkoin tulee lisää selaimia, jotka osaavat tuon systeemin näyttää, mutta tällä hetkellä tilanne on tämä.

Mikä tuosta tekee niin hienon?

Nooh, tuossa olen seuraillut vaimon opiskeluja, joissa anatomian opiskelu on yksi tärkeä osa-alue ja tuli vain mieleen, että kun Google on tuollaisen hienouden nettiin pukannut, kannattaa siitä mainita muillekin… Mutta ehdottomia hienouksia itse sovelluksessa on eri ”kerrosten” näkyvyyden säätäminen kerros kerrallaan eli voit laittaa esim. hermoston, verenkiertoelimistön ja lihakset näkymään, mutta jättää luurangon piiloon. Kehon päälle saa englanninkieliset selitetekstit päälle ja pois helposti ja kokeilkaapa sitä hakua. On meinaan näyttävä. Ja tätä kun sitten tosiaan voit pyöritellä, tsuumailla ja käännellä suoraan selaimessasi, vaihtuu nettisivun osoitteesta aina osia sen mukaan, mitä näkyy, mistä kulmasta ja millaisella tsuumilla. Kopioi osoite talteen, lähetä kaverille ja hän näkee täsmälleen saman näkymän kuin sinäkin, samoilla asetuksilla. Aika hienoa, eikö?

Ei ollu mun mielestä mitenkään erikoinen…

Se on sellasta, kaikkia ei voi miellyttää. Mut pakko on yrittää ja jos sulla on hyvä aihe tiedossa, paiskaa infoa kommentteihin tai laita [intlink id=”176″ type=”page”]lomaketta[/intlink] tulemaan…