Dropbox v1.0 – Uusia ominaisuuksia

Dropbox on tullut tässä blogissa jo jokseenkin tutuksi, mutta juuri julkaistu versio 1.0 tuo mukanaan toivottuja uudistuksia.

Mikäs tää Troppoksi taas olikaan?

Tiedostosynkronointiohjelma. Muistinvirkistystä saatavissa [intlink id=”30″ type=”post” target=”_blank”]täältä[/intlink].

No, mitä uutta siinä on?

  • Parempi yhteensopivuus. Kun saman ohjelman pitää toimia Windowsissa, Macissä, Linuxissa ja muutamassa kännykkäkäyttöjärjestelmässäkin, yhteensopivuus eri laitteiden tiedostojärjestelmille on harvinaisen tärkeää.
  • Nopeampi. Muistin käyttö on tippunut jopa puolella, joten ohjelma on nopeampi ja tehokkaampi.
  • Käyttäjäystävällisempi. Asennus on laitettu uusiin puihin kaikissa tietokoneille asennettavissa versioissa, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että Dropboxin käytön aloittaminen on entistä helpompaa. Ja tarkoittaahan se myös sitä, että mun pitää tehdä toi [intlink id=”339″ type=”post” target=”_blank”]asennusopas[/intlink] uusiks…
  • Valikoiva synkronointi. Tämä on yksi halutuimmista ominaisuuksista Dropboxissa ja se mahdollistaa esim. vain tiettyjen tiedostojen synkronoinnin työkoneelle ja taas toisten tiedostojen synkrnoinnin kotikoneelle.
  • Edistyneempi tiedostoattribuuttien synkronointi. Tämäkin kuulostaa hienolta, mutta koskee lähinnä Mac-käyttäjiä. Jotkut Maceissä käytettävät ohjelmat tallentavat tiedostoihin, jotka eivät ole aiemmin synkronoituneet.

Eli mitäs nyt?

No nyt kannattaa käydä lataamassa ja asentamassa Dropboxin uusin versio osoitteessa http://www.dropbox.com/install. Hopi hopi! 😉