Ohjelmien massa-asennus Ninitellä

Nyt pitäis saada koneeseen asennettua ne yleisimmät ohjelmat, mutta rupee näitä nyt sitten lataamaan ja asentamaan yksitellen. Tai sitten voit käyttää Niniteä.

Niniteä? Vaatiiks se reseptin?

Eikun Ninite on nettisivusto ja se löytyy osoitteesta ninite.com.

Mitäs sillä tehdään?

Ninitellä voidaan asentaa useita ohjelmia käynnistämällä vain yksi asennusohjelma. Ohjelmat voit itse valita ja palvelu on yksityiskäyttäjälle vielä maksutonkin. Ohjelmia on aika laajalti eri kategorioista, joten perusohjelmien asennukset saa tällä hoidettua todella kätevästi. Nopea nettiyhteys on kuitenkin hyvä olla käytössä, koska asennuspaketit ladataan samalla koneelle ja hitaalla yhteydellä asennus voi kestää tovin.

Toi sivusto on enklanniks, onko ohjelmat myös?

Ei, mikäli ohjelmasta on olemassa käyttöjärjestelmäsi kieltä vastaava versio. Eli jos sulla on suomenkielinen Windows, kaikki ohjelmat, jotka vaan voidaan, asennetaan suomenkielisinä. Aammerikan lipulla varustetut ohjelmat asentuvat ainoastaan englanninkielisinä.

Asentaako toi niitä mainosohjelmia?

Tarkoitat varmaankin [intlink id=”260″ type=”post” target=”_blank”]tätä aiempaa artikkelia[/intlink]? Ei tule ylimääräisiä ohjelmia mukana, ole huoleti.

Entäs 32- ja 64-bittiset käyttöjärjestelmät?

Ollaanpa sitä nyt teknonörttejä. Ninite asentaa käyttöjärjestelmäsi mukaisen version, mikäli sellainen on saatavilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos ohjelmasta on 64-bittinen versio ja käyttöjärjestelmäsi on 64-bittinen, asennetaan 64-bittinen versio sinulle. Muutoin asennetaan 32-bittinen versio ohjelmasta.

Entä jos oon jo asentanut joitain noista ohjelmista?

Jos ohjelmasta on jo asennettuna aiempi versio, päivitetään se uudempaan versioon.

Onko tää vaan Windowsille?

Ei, Linuxille löytyy hivenen suppeammalla valikoimalla vastaava palvelu osoitteessa http://ninite.com/linux.

Siis mitä mun tarttee tehdä?

  1. Mene sivustolle http://www.ninite.com
  2. Rastita kaikki haluamasi ohjelmat
  3. Klikkaa sivun alareunasta Get Installer-nappia
  4. Hyväksy ladattavan tiedoston tallennus tai jos mahdollsita, klikkaa Suorita
  5. Anna Niniten asentaa ohjelmat koneellesi

Hah, laitoin just kaikki ohjelmat asentumaan tuolta, mitäs siihen sanot?

Lopeta, jos vielä voit. Tuolla on monta samoja asioita tekeviä ohjelmia ja niiden kaikkien asentaminen ei ole järkevää. Esimerkiksi kahden virustorjuntaohjelman asennus voi sekoittaa koneesi täysin. Joten en suosittele.

Onko muita huomioita Niniteen liittyen?

Jep, pari huomiota:

  • Microsoft Office 2007 ja WinRAR ovat ainoastaan kokeiluversioita, muut ohjelmat ovat ilmaisohjelmia
  • Niniten kautta asennetut ohjelmat eivät välttämättä ole kyseisen ohjelman uusin versio, mutta aika äkkiä ne uusimmat versiot tuonne tuntuvat päivittyvän
  • Ohjelmat asentuvat oletusasetuksilla, joten jos et halua sitä, asenna haluamasi ohjelma käsin ja säädä asetuksia oman mielesi mukaan
  • Useista ohjelmista tulee työpöydälle pikakuvake, joita kannattaa selkeyden vuoksi poistella ja jättää sinne vain ne useimmin tarvitut kuvakkeet