Dropbox – Asennusopas

Dropboxia esiteltiin aiemmassa blogikirjoituksessa, mutta kuinkas mä sen asennan. Tekisi mieli sanoa, että samalla tavalla kuin muutkin, mutta kun se vaan ei pidä tässä tapauksessa paikkaansa. Joten siksi tässä tulee ohje, miten teet itsellesi tilin Dropboxiin ja asennat ohjelman.

Oman tunnuksen luominen

Dropboxin voi hankkia suoraan ohjelman nettisivuilta (http://www.dropbox.com), mutta mikäli käytät suosittelulinkkiäni, saamme molemmat 500 megatavua eli puoli gigatavua lisää ilmaista tilaa. Lähtökohtaisestihan tilaa on 2 gigatavua, mutta tämän ohjeen mukaisesti tehtynä tilaa on heti 2,5 gigatavua. Mutta aloitetaan…

 • Klikkaa suosittelulinkkiäni: http://db.tt/E6v3cLr
 • Täytä uuden tunnuksen tiedot eli etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja haluamasi salasana. Pistä tunnukset jemmaan, etteivät unohdu! 😉
  Dropbox-v2-asennus2
 • Klikkaa Create account ja tunnus on luotu. Homma jatkuu samasta kohtaa, koska seuraavaksi on vuorossa

Ohjelman lataaminen ja asentaminen

 • Seuraavalla sivulla asennustiedosto lähtee heti automaattisesti latautumaan, joten älä peljästy.
 • Suorita ladattava tiedosto
 • Kun tiedosto on ladattu, kysytään vielä kerran, haluatko suorittaa tiedoston. Eli klikataan Suorita
 • Dropboxin asennus koneellesi alkaa ja ensin klikataan Install
 • Sitten saat hetken odotella asennuksen edetessä
 • Muistatko vielä äsken tehdyt tunnuksesi? Hyvä, koska tarvitset niitä nyt. Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin ja nimeä kone, jolle ohjelma asennetaan. Tämä auttaa tunnistamaan koneet toisistaan, mikäli asennat ohjelman usealle koneelle
 • Seuraavaksi valitaan haluttu kokopaketti. Jos maksaminen ei kiinnosta, valitaan 2 GB eli ilmaispaketti. Sitten vielä klikataan Nextiä
 • Seuraavaksi saat pienen enklanninkielisen ominaisuuspläjäyksen, mitä Dropboxilla voi tehdä. Mikäli haluat siirtyä heti tosihommiin, klikkaa Skip tour and finish-nappia. Muutoin klikkaile Nextiä, kunnes pääset seuraavaan kohtaan
 • Asennuksen viimeisessä kohdassa voi valita, haluatko työpöydällesi Dropbox-kansion kuvakkeen (tämä on jo valittuna) ja haluatko määrittää itse, missä Dropbox-kansio koneellasi sijaitsee. Oletuksena kansio menee Omat tiedostot-kansiosi alle ja sen nimi on My Dropbox. Jos olet tyytyväinen näihin asetuksiin, klikkaa Finish
 • Tietokone antaa ilmoituksen, että Dropboxisi on nyt linkitetty koneellesi ja on siis toiminnassa
 • Työpöydälläsi on Dropboxin kuvake, jos niin olet valinnut
 • Jos tuplaklikkaat Dropbox-kuvaketta, näet dropbox-kansiosi sisällön. Kansioon synkronoidaan netistä pari kansiota sekä englanninkielinen pikaopas

Jaaha, mitäs ny sit?

Seuraavaksi voit tallennella haluamiasi tiedostoja dropbox-kansioon ja ne varmuuskopioidaan automaattisesti nettiin. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Jos asennat ohjelman samoilla tunnuksilla toiselle tietokoneelle, molemmille koneille synkronoidaan samat tiedostot. Dropboxista on paljon moneen muuhunkin, mutta laitetaan niistä sitten omia kirjoituksia vireille… 😉