Kännykkäyllätyksiä tosielämässä

Kirjoitin aiemmin [intlink id=”191″ type=”post” target=”_blank”]kännykkäyllätyksistä[/intlink], mutta tästä eipä aikaakaan, kun osui omalle kohdalle ihan aidon elämän kännykkäsudenkuoppa.

Oho, mitä tapahtu?

Hankin kännykän kytkyliittymällä, mutten halunnut käyttää liittymää, joten liittymä tehtiin kaikkein halvimmat vaihtoehdot mielessä ja ajatuksena oli jättää liittymä ”hyllylle”. Myyjän kanssa oli puhetta, että laitetaan numero salaiseksi, suoramarkkinointiestot ja viihde-estot sekä puheluille että tekstiviesteille. Liittymä polkaistiin käyntiin ja jätin sen hyllyyni lojumaan.

Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja pojan koulunaloituksen lähetessä liittymä meni hänelle käyttöön. Muutaman viikon kuluttua sain laskun, jossa laskutettiin useita viihdeviestejä. Kummallista, ajattelin, mutten lähtenyt kuitenkaan heti ensimmäisenä huutamaan operaattorin asiakaspalveluun härskiyksiä, vaan käväisin tutkimassa tilanteen liittymän nettihallinnassa. Yritin estää silmiäni pullistumasta pääkopasta ulos, kun huomasin, että viihde-estot puuttuivat sekä puheluista että tekstiviesteistä.

Kun olin tilannut viihde-estot liittymään, kaivoin liittymäsopimuksen esille arkistoista ja katsoin sitä tarkemmin (lue: ensimmäistä kertaa). Kyllä vain, viihde-estot loistavat poissaolollaan koko sopimuksesta. Suoramamarkkinointikielto ja numeron salaisuus oli kyllä kunnossa, mutta muu ei.

Eli mitä opit tästä?

Pidä terveellinen epäluottamus myyjään. Tarkista sopimukset, kun olet ne saanut. Katso,että niissä on sovitut asiat näkyvissä. Tarkista liittymän tilanne nettihallinnasta. Ohjaa lasta kännykän ja maksullisten palveluiden käyttöön.

Joudutko muuten maksamaan ne viihdeviestit?

Jep, niistä en pääse eroon. Mutta seuraavan lapsen kohdalla muistan tämän hässäkän varmasti.