Facebookin sähköpostilähetykset kuriin

Käytkö Facebookissa ainakin pari kertaa viikossa ilman eri kehotusta? Pursuaako sähköpostilaatikkosi Facebook-aiheisia viestejä, joita ilmankin olisit voinut elää? On aika laittaa Facebookin sähköpostilähetykset kuriin!

Mistäs nyt on kyse?

Facebook tykkää lähettää sähköpostiviestejä lähes kaikesta, mitä Facebook-tililläsi tapahtuu. Joku lisäsi sinut kaverikseen, hyväksyi kaveripyyntösi, lähetti sinulle viestin, kirjoitti seinällesi, tökkäsi sinua, ehdottaa kaveria ja merkitsee sinut kuvaan. Ja jokaisesta tapahtumasta tulee sähköposti sinulle. Mutta jos käyt edes kohtuullisen usein Facebookissa, ehdit reagoimaan näihin jo muutenkin eikä sinulle tarvitse välttämättä tulla jokaisesta tapahtumasta ilmoitusta.

Eli miten asia korjataan?

Kun olet kirjautuneena Facebookiin, klikkaa ruudun yläoikealta Käyttäjätili > Käyttäjätilin asetukset ja aukeavalta sivulta välilehti Ilmoitukset. Täältä voit ottaa rastin pois jokaisesta sellaisesta tapahtumasta, josta et halua sähköpostia itsellesi. Lopuksi vielä ruudun alareunasta Tallenna muutokset ja homma on sillä selvä.

Toimiikos tämä myös toisin päin?

Kyllä. Voit samasta paikasta tietenkin lisätä rastin sellaiseen tapahtumaan, josta haluat saada sähköpostia. Tämä on erityisen kätevää niille, jotka eivät ole Facebookin aktiivikäyttäjiä. Heille voi olla parempi jopa tilata enemmän sähköpostilähetyksiä kuin mitä oletuksena on.