iGoogle tuo nettisi yhteen paikkaan

iGoogle on nettisivu, jonka sisältöä voit muokata itse. Tuo samaan näkymään säätiedot, Facebook, Gmail-postisi, Google-kalenterisi ja vaikka Google Readeristä lukemattomat uutisesi. Kyllä siinä on aloitussivua kerrakseen…

Siis mikä tää on?

Oma henkilökohtainen sivusi, jonne voit erilaisilla lisäosilla kerätä juuri sitä tietoa, mitä haluat nähdä. Se on siis eräänlainen kojelauta omaan nettisisältöösi.

Ookkei, mites sellasen saa käyttöön?

Ensin, sinulla pitää olla Google-tunnukset eli esim. Gmail-sähköpostiosoite. Mene osoitteeseen http://www.google.fi/ig ja kirjaudu sisään omilla Google-tunnuksillasi. Sen jälkeen olet valmis aloittamaan sisällön lisäämisen sivulle erilaisilla lisäosilla eli gadgeteillä.

Mitä kaikkea tuollaisella sivulla voi olla?

Melkeinpä mitä vain. Yläosassa on aina Googlen hakukenttä ja sen alla eri lisäosien tuottama sisältö. Klikkaa oikeasta reunasta Lisää sisältöä-linkkiä ja pääset lisäosien valikoimaan. Haku on tässä kätevä, koska lisäosia on tuhoton määrä.

Lisäilin tuonne kaikenlaista ja tila loppuu kesken!?!?

Ei hätää. Vasemmassa reunassa näet otsikoittain, mitä lisäosia sinulla on tällä sivulla. Tummennettuna ja isompana näkyy sivun nimi. Sivun nimen oikealla puolella on pieni laatikko, jossa kolmio osoittaa alaspäin. Jos klikkaat sitä ja valitset Lisää uusi välilehti, saat tosiaan tehtyä uuden välilehden, jonne voit laittaa lisää lisäosia.

Voikos noita muokata jotenkin?

Kyllä. Suurimmassa osassa lisäosia on oikeassa yläreunassa pieni laatikko, jossa kolmio osoittaa alaspäin ja sitä klikkaamalla saat esiin kohdan Muokkaa asetuksia. Sitä klikkaamalla saat kyseisen lisäosan asetukset auki ja voit testata, minkälaisia vaikutuksia asetusten vaihdolla on.

Haluan poistaa lisäosan näkyvistä

Samalla tavalla kuin edellisessä kohdassa menit asetuksiin, klikkaa samaa kolmiokuvaketta ja valitse listalta Poista tämä gadget. Sillä se lähtee.

Näkeekö muut tämän sivun?

Eivät ilman Goole-tunnuksiasi, joita toivottavasti heillä ei ole. Jos haluat, voit kuitenkin jakaa joko lisäosia tai kokonaisia välilehtiä halutuille henkilöille lähettämällä heille jakamisviestin iGooglesta. Välilehtien ja lisäosien aiemmin mainitusta kolmiokuvakkeesta klikkaamalla löytyy jakamiseen viittaava linkki ja silloin annetaan sähköpostiosoitteet, joille jakamisviesti lähetetään ja ainoastaan nämä henkilöt voivat nähdä jakamasi sisällön.

Mitäs sun omalla sivulla on?

Gmail-postini, säätiedot, kalenteri, tehtävälista, Google Readerin lukemattomat kohteet, päivämäärä ja aika sekä Telkku.comin ohjelmatiedot. Niillä mä pärjään… 😉