Facebook kertoo käyttämäsi sovellukset muille

Facebook uudistui huikeasti helmikuun 2010 alussa. Jotkut tykkäävät, toiset eivät. Tuskin kukaan on kuitenkaan lopettanut Facebookin käyttöä uudistuksen takia, mutta yksi uudistus on mielestäni enemmänkin huima loikka taaksepäin kuin jotain edistykseen viittaavaa. Facebook nimittäin näyttää perusasetuksilla, mitä sovelluksia sinulla on “asennettuna” Facebookissa ja milloin olet niitä viimeksi käyttänyt.

Mitä ihmettä?!?!?

Jep, näin on. Kokeile vaikka itse: Facebookissa klikkaa vasemmalta kohtaa Sovellukset ja hieman alempaa löydät kohdan Kaverien sovellukset. No siinähän niitä jo on tuoreimpia paloja näytillä! Mutta odotahan vähän, tämä paranee vielä.

Klikkaapa kavereidesi kuvien alta linkkiä Näytä kaikki kaverit ja avot – saat kavereidesi Top 3-sovellukset näkyviin. Sivun alareunasta löytyy nuolinappi oikealle ja sen takaa löydät seuraavat kaverisi ja seuraavat kaverisi ja niin edelleen…

No onko sillä oikeesti väliä?

Yleensä ei. Mutta jos vaikka puolisosi/seurustelukumppanisi huomaa, että olet käyttänyt treffisovellusta viimeisen viikon sisään, voi se aiheuttaa närää yhteiselossa. En lähde spekuloimaan, missä tilanteessa suhteenne on, jos käytät treffisovellusta, mutta kuitenkin. Ja tämä oli vain yksi esimerkki. Kaikki eivät vain halua näyttää muille, mitä sovelluksia he käyttävät.

Apua apua, miten saan ne piiloon!?!?!?!?

Hyvä kun kysyit. Näinhän se menee:

  • Sivun oikeasta yläreunasta klikkaa auki Käyttäjätili ja valitse Yksityisyysasetukset
  • Sitten valitaan Sovellukset ja sivustot
  • Valitse kohdasta Toiminta Sovellukset- ja Pelit-paneeleissa kohta Mukautettu
  • Valitse kohdasta Näytä tämä seuraaville kohta Vain minä
  • Klikkaa vielä Tallenna asetus ja homma on valmis

Huh, kylläpä helpotti! Entäs nyt?

No laita nyt vielä kuntoon ne toiset asetukset kohdan Mitä tietoja sinusta kaverisi voivat jakaa alta ettei tietojasi jaeta kavereidesi käyttämien sovellusten kautta maailmalle.