Chrome asentuu ilman oikeuksiakin

Monissa työpaikoissa työkoneella on ainoastaan yksi nettiselain. Yleensä käyttöjärjestelmänä on Windows ja sitä myötä selaimena Internet Explorer. Vaikkakin IE:n versiot 7 ja 8 ovatkin askel oikeaan suuntaan, ei niiden toimivuus ja varsinkaan nopeus ole aina sitä, mitä sen toivoisi olevan. Useimmiten työkoneille asentaminen on estetty ja peruskäyttäjä jää manaamaan selaintansa. Tai sitten hän kokeilee asentaa Google Chrome-selaimen.

Ja mikäs tämä krome sitten on?

Google Chrome on Googlen tekemä nettiselain, joka on nopea ja ketterä monessakin suhteessa. Pikkuhienoutena tulee se, ettei sen asentaminen vaadi juuri mitään oikeuksia koneelle, peruskäyttäjäkin voi asentaa Chromen helposti.

Mitenkäs se asennetaan?

Ensimmäisenä on asennuspaketin lataaminen ja se löytyy osoitteesta http://www.google.com/chrome?hl=fi. Paketti lähtee latautumaan kun klikkaat Lataa Google Chrome. Kun lataus on suoritettu, käynnistä asennusohjelma ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Lopussa kysytään vielä, haluatko asettaa Chromen oletusselaimeksi. Voit laittaa, mutta jos sinulla ei ole siihen oikeuksia, asetus ei pysy päällä. Chromea ekaa kertaa käynnistettäessä voit myös tuoda suosikkisi muista selaimista, joten sekin puoli on kunnossa.

Miten sitä käytetään?

Periaatteessa käyttö on hyvin samantapaista kuin muillakin selaimilla, mutta tarkemmin voit tutustua Chromen käyttöön osoitteessa http://www.google.com/support/chrome/.

Oisko jotain lisävinkkejä vielä?

No totta kai. Chromeen saa tätä nykyä lisäosia, joilla voidaan laajentaa selaimen toimivuutta. Lisäosia löytyy sivustolta https://chrome.google.com/extensions/. Muistatko vielä Xmarksin? Sekin löytyy lisäosana eli saat synkronoitua nettisuosikit esim. kotikoneen Firefoxin ja työkoneen Chromen välillä. Aika hienoa.