Vikatilanteen nauhoitus Windows 7:ssa

Jotain teit väärin, muttet tiedä mitä? Kaveri tietäis kyllä neuvoa, mutta se ei pääse paikan päälle katsomaan? Ja kaiken lisäksi käytät vielä Windows 7:aa? Sattuipas hyvä tuuri! Windows 7 sisältää nimittäin aika hienon työkalun, jonka nimi on Ongelmatilanteiden tallennin.

Ongelmatilanteiden tallennin on pieni ohjelma, jolla voit nauhoittaa, mitä oikein teit koneella. Ohjelma tekee nauhoituksesta kirjallisen raportin kuvakaappauksineen kaikkineen ja pakkaa suoraan sähköpostitse lähetettävään muotoon. Sähköpostin vastaanottaja voi avata paketista löytyvän tiedoston lähestulkoon millä vain nettiselaimella ja kertoa suoraan, missä homma meni vikaan. Neuvojalla ei siis pidä olla Windows 7:aa tai välttämättä edes Windowsia käytössään, että saa paketin auki. Aika kätsyä, eikö vain?

Kuvakaappaukset vievät jonkin verran tilaa ja paketti on helposti usean megatavun kokoinen. Tosin tätä nykyä se ei tunnu olevan niin iso ongelma enää.

Ja miten tuota mainiota ohjelmaa käytetään?

  • Avaa Käynnistä-valikko
  • Kirjoita psr ja paina Enteriä
  • Klikkaa Aloita tallentaminen
  • Tee ne kuviot, joissa sinulla on ongelma
  • Klikkaa Lopeta tallentaminen
  • Valitse valmiin paketin tallennusnimi ja -paikka
  • Sitten voit jo lisätä tiedoston sähköpostiviestin liitteeksi