Mese ja Skype ilman asennusta

Etkö voi asentaa Messengeriä eli tuttavallisemmin meseä? Skypettäminenkään ei onnistu, syystä tai toisesta? Apuun rientää kätsyt nettisovellukset Meebo ja IMO. Molemmissa sivustoissa idea on sama: pystyt kirjautumaan eri viestimispalveluihin omilla tunnuksillasi yhdeltä sivustolta. Ilman asennusta.

Meebo.com

Meebo on myös suomenkielisenä toimiva palvelu, josta onnistuu kirjautuminen MSN:n (eli meseen), Yahoon, MySpacen, AIM:n, GoogleTalkin, Facebookin, Jabberin ja Myyearbookin palveluihin. Meebo tarjoaa myös Firefox-lisäosan, joka kirjaa sinut Meeboon heti kun avaat Firefox-selaimesi.

IMO.im

IMO.im:n tuettuihin palveluihin kuuluvat MSN (eli mese), Yahoo, MySpace, AIM, ICQ, GoogleTalk, Facebook ja Skype. IMO on edelleen alpha-testauksessa eli ongelmatonta käyttö ei välttämättä ole. Suomenkielisyys on vielä vajavaista, mutta voit itse osallistua sovelluksen suomentamiseen, suoraan selaimen kautta.

Onks ne hyviä?

Pikaisen testin jälkeen voin todeta, että vaikkei niissä olekaan kaikkia niitä ominaisuuksia, joita alkuperäisestä ohjelmasta löytyy, hoituvat perusjutut erittäin hyvin. Kannattaa kokeilla, jos asennusvapaa tsättäys kiinnostaa!