Hanki sähköpostisi irrallisena

Laajakaistan yhteydessä saat operaattorilta sähköpostiosoitteen. Joissain tapauksissa voit saada sähköpostiosoitteen myös kännykkäliittymän mukana. Neuvoni on: älä ota niitä aktiivikäyttöön.

No miksen ottaisi?

Sähköposti on yhteydessä operaattorin palveluihin eli esimerkiksi laajakaistaan. Jos haluat vaihtaa laajakaistan tarjoajaa ja silti pitää entisen sähköpostisi, joudut maksamaan edelliselle operaattorille sähköpostiosoitteesta. Yleensä hinta on aika huomattava verrattuna vanhan laajakaistan hintaan. Entinen laajakaistapakettini maksoi 33,90e/kk ja olisin vaihdon jälkeen saanut jatkaa saman sähköpostin käyttöä 20 eurolla kuukaudessa. Onneksi en ollut riippuvainen siitä sähköpostista.

Mutta mä tartten sähköpostia!?!?

Sitten kannattaa hommata sähköposti erillisenä ja käyttää sitä. Hyviä, ilmaisia ja suomenkielisiä ovat esim. Gmail, Hotmail, Wippies Mail ja Luukku.com. Näistä kolmessa ensimmäisessä on gigatavuittain tilaa sähköposteille, joten senkään kanssa ei tule ongelmaa.