Osta Vista, saat Windows 7:n (myöhemmin)

Microsoftin nykyinen Windows Vista jäi verrattain lyhytikäiseksi, koska vain kolmisen vuotta Vistan ilmestymisen jälkeen on tulossa uusi Windowsin versio, Windows 7. Microsoftilla on meneillään kampanja 26. kesäkuuta 2009 alkaen aina ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Jos ostat tietyllä Vistalla varustetun koneen kampanja-aikana, sinulla on oikeus päivittää pientä korvausta vastaan ostamasi koneen käyttöjärjestelmä Windows 7:ksi. Lisätietoja kampanjasta ja linkit eri valmistajien päivityslomakkeisiin osoitteessa http://www.windows.com/upgradeoffer.

Mikä päivittyy mihinkin?

No näin:

  • Vista Home Premium -> Windows 7 Home Premium
  • Vista Business -> Windows 7 Professional
  • Vista Ultimate -> Windows 7 Ultimate

Eli Vista Home Basic-koneen ostaja ei saa iloa tästä kampanjasta.

Mites toi päivittäminen onnistuu?

  • Päivitysversio toimii Windows XP:n ja Vistan kanssa
  • Windows XP:stä ei päivitetä, se vaatii aina uuden asennuksen
  • Windows Vistasta päivitys onnistuu, mutta
    • 32-bittistä versiota ei voi päivittää 64-bittiseen eikä toisin päin
    • Em. ”mikä päivittyy mihinkin”-listaus pätee päivityksiinkin eli esim. Vista Businessista ei pysty päivittämään 7 Ultimateen.

Kannattaako päivittäminen?

Jos olet tuon kesäkuun lopun jälkeen ostanut tietokoneen, jolla olet päivityskampanjassa mukana, vastaukseni on: ehdottomasti! Windows 7 tuntuu erittäin hyvältä jo pelkän esiversion perusteella ja korjaa monia Vistan kummallisuuksia.

Jos et ole päivityskampanjan piirissä, ei sulla välttämättä ole mikään kiire päivittää. Varsinkin jos kyseessä on vähän vanhempi XP-kone, kannattaa tsekata koneen suorituskyky ja verrata niitä Windows 7:n suositeltuihin laitevaatimuksiin. Voi hyvinkin olla, ettei koneesi jaksa pyörittää ”Seiskaa”, vaikka se onkin Vistaa kevyempi. Ja kun koneesi menee vaihtoon, on siinä kuitenkin aika todennäköisesti Windows 7. Paitsi jos vaihdat Macciin… 😉